Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR NA PRIJETNJE

Trump u dogovoru sa Seulom: Diže se i jača južnokorejska obrana

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
02.09.2017.
u 11:08

Južna Koreja u subotu je objavila da namjerava ojačati svoje obrambene sposobnosti

Južna Koreja u subotu je objavila da namjerava ojačati svoje obrambene sposobnosti, kao dio reakcije na nedavna ispaljivanja projektila Sjeverne Koreje.

Američki predsjednik Donald Trump i njegov južnokorejski kolega Moon Jae In u petak su telefonski razgovarali o južnokorejskom programu projektila, priopćio je Moonov ured.

Sjeverna Koreja
1/10

Dvojica predsjednika "načelno su se dogovorila" o tome da će ojačati korejsku obranu "kao odgovor na provokacije i prijetnje Sjeverne Koreje" te revidirati smjernice za program projektila do razine koju želi Južna Koreja, navodi se u izjavi.

U skladu s bilateralnim sporazumom s SAD-om, doseg projektila Južne Koreje ograničen je na 800 kilometara a maksimalna nosivost je 500 kilograma. Seul želi povećati nosivost na tonu.

Bijela kuća nije posebno komentirala smjernice, ali je rekla da su se dvojica vođa dogovorila da će "ojačati svoj savez kroz obrambenu suradnju i ojačati južnokorejske obrambene sposobnosti".

 

Komentara 3

DU
Deleted user
11:43 02.09.2017.

nemojte previše razvlačiti jer Kimu ponestaje hrane

MA
Marvin
13:15 02.09.2017.

Mnogi brzo zaboravljaju , zbog cega se istocna njemacka pripojila zapadnoj , imaju li ovi obozavaoci Kima i s.koreje objasnjenje za to .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije