Naslovnica Vijesti Hrvatska

Analiza Akademije pravnih znanost: Upitna je pravednost suđenja šestorici

Akademija tvrdi da treba zadržati i mogućnost revizije presude u slučaju da se do roka 29. studenog otkriju nove činjenice
15. listopada 2018. u 00:09 10 komentara 2824 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Postoji mogućnost pobijanja pravomoćne presude suda u Haagu u predmetu Prlić i ostali! To je zaključak analize Akademije pravnih znanosti Republike Hrvatske sačinjene još krajem ožujka za Ministarstvo pravosuđa RH. Autori analize su uz voditelja prof. dr. sc. Davora Derenčinovića, prof. dr. sc. Maja Seršić, prof dr. sc. Davorin Lapaš, izv. prof dr. sc. Maja Munivrana Vajda i doc. dr. sc. Marin Bonačić.

Akademija tvrdi da unatoč restriktivnoj praksi Suda u Haagu za područje bivše Jugoslavije, a koju smatraju pogrešnom, postoje osnove za podnošenje zahtjeva za preispitivanje presude, uz pridržavanje i druge mogućnosti, revizije u slučaju da se do isteka roka od godinu dana – koji istječe 29. studenoga – otkriju nove činjenice.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Saudijskog novinara ubili kao u krimiću Agathe Christie

>>Borna Ćorić u Šangaju zaradio više od 4 milijuna kuna

>>Milena Dravić: Otišla legendarna glumica koja je pomicala granice slobode

 | Autor :

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar moderaturaVLječetnička
  moderaturaVLječetnička:

  To ste trebali ovaj tjedan Bramertzu reći u facu kad je tu lajao po Hrvatskoj i šutnuti ga nogom u guzicu.....nažalost pravda zadovoljena nije....a jedan nevin i veliki čovjek u prvom redu nije među nama.....peta kolona ima polucije na njegov ... prikaži još! postupak. Toliko o vama, i vašoj dugogodišnjoj šutnji.....sramite se.

 • Krotila:

  Trg generala Slobodana Praljka Mostar

 • bakulušić:

  Sve je rađeno ciljano i sa pozicije sile. Bilo je to neko "novo pravo" i neka "nova pravda". Nema veze s razumom ali prolazi. Kažu da u Izraelu postoji zakon temeljem kojeg Židovi mogu Palestinca držati u zatvoru do dvadeset ... prikaži još! godina i pustiti ga bez ikakvog obrazloženja. Možemo zamisliti kako bi tek izgledalo da ga sude Vjerojatno bi izgledalo kao ovo u Haagu.