Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Analiza Akademije pravnih znanost: Upitna je pravednost suđenja šestorici

15.10.2018.
u 00:09

Akademija tvrdi da treba zadržati i mogućnost revizije presude u slučaju da se do roka 29. studenog otkriju nove činjenice

Postoji mogućnost pobijanja pravomoćne presude suda u Haagu u predmetu Prlić i ostali! To je zaključak analize Akademije pravnih znanosti Republike Hrvatske sačinjene još krajem ožujka za Ministarstvo pravosuđa RH. Autori analize su uz voditelja prof. dr. sc. Davora Derenčinovića, prof. dr. sc. Maja Seršić, prof dr. sc. Davorin Lapaš, izv. prof dr. sc. Maja Munivrana Vajda i doc. dr. sc. Marin Bonačić.

Akademija tvrdi da unatoč restriktivnoj praksi Suda u Haagu za područje bivše Jugoslavije, a koju smatraju pogrešnom, postoje osnove za podnošenje zahtjeva za preispitivanje presude, uz pridržavanje i druge mogućnosti, revizije u slučaju da se do isteka roka od godinu dana – koji istječe 29. studenoga – otkriju nove činjenice.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Saudijskog novinara ubili kao u krimiću Agathe Christie

>>Borna Ćorić u Šangaju zaradio više od 4 milijuna kuna

>>Milena Dravić: Otišla legendarna glumica koja je pomicala granice slobode

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
22:34 14.10.2018.

To ste trebali ovaj tjedan Bramertzu reći u facu kad je tu lajao po Hrvatskoj i šutnuti ga nogom u guzicu.....nažalost pravda zadovoljena nije....a jedan nevin i veliki čovjek u prvom redu nije među nama.....peta kolona ima polucije na njegov postupak. Toliko o vama, i vašoj dugogodišnjoj šutnji.....sramite se.

KR
Krotila
00:35 15.10.2018.

Trg generala Slobodana Praljka Mostar

BA
bakulušić
22:21 14.10.2018.

Sve je rađeno ciljano i sa pozicije sile. Bilo je to neko "novo pravo" i neka "nova pravda". Nema veze s razumom ali prolazi. Kažu da u Izraelu postoji zakon temeljem kojeg Židovi mogu Palestinca držati u zatvoru do dvadeset godina i pustiti ga bez ikakvog obrazloženja. Možemo zamisliti kako bi tek izgledalo da ga sude Vjerojatno bi izgledalo kao ovo u Haagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije