Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ali Agca Orlandu: Tvoja sestra Emanuela je živa

Ali Agca i Orlando
02.02.2010.
u 14:16

Agca je kazao da je oteta Emanuela u jednoj državi u Europi te da je davne 1983. godine oteta kako bi se njega oslobodilo poslije atentata na Ivana Pavla II.

Turski terorist Mehmet Ali Agca, koji je 18. siječnja pušten na slobodu nakon 29 godina zatvora, sastao se s Pietrom Orlandijem, bratom Emanuel otete 1983. godine u Vatikanu, te mu potvrdio kako je djevojka živa. Pietro Orlandi otišao je u Tursku posjetiti Alija Agcu i s njime se sastao u petak, ali vijest o tome tek danas objavljuje list Repubblica na svojoj internetskoj stranici. Atentator na papu Ivana Pavla II. potvrdio je što je govorio i poslije izlaska iz zatvora, odnosno da je Emanuela živa i da se nalazi u jednoj europskoj zemlji.

Pietro Orlandi i Ali Agca razgovarali su na talijanskome jeziku u jednoj sobi stana u kojem se u Istanbulu nalazi atentator na Wojtylu.

- Jamčim ti da je Emanuela živa i da je dobro - kazao je Agca njezinu bratu. Agca je kazao kako je Emanuela u jednoj državi u Europi, ali ne zna točno kojoj, možda u Francuskoj ili Švicarskoj, te da je oteta da bi se njega oslobodilo poslije atentata na Ivana Pavla II. na kojega je pucao 13. svibnja 1981. na Trgu svetog Petra. Oslobađanje njegove sestre Emanuele ovisit će o suradnji, odnosno 50 posto o djelovanju Agce, a 50 posto njezinih otmičara, koji je drže u jednoj luksuznoj vili.

Agca je kazao i kako bi otmičari trebali Emanuelu osloboditi prije odlaska pape Ratzingera u marijansko svetište u Fatimu, u Portugal, 13. svibnja ove godine. Potvrdio je svoju namjeru da dođe u Italiju, ali to ne može prije lipnja 2010. jer tako piše u odluci kojom je 2000. pušten iz talijanskog zatvora i izručen Turskoj. 

Pietro Orlandi prilično je zadovoljan razgovorom jer "mi je Agca dao neke naznake" o Emanueli koja je imala 15 godina kada je 1983. oteta u Vatikanu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
15:27 02.02.2010.

Da baš bi je držali u Luksuznoj vili 25 godina. Ovaj Ludi Turčin je prebriko u zatvoru, cijeli svijet ga vidi kao čovjeka koji je htio ubiti papu pa on sad pokušava glumiti nekog dobrotvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije