Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radimir Čačić:

'Ako u roku od osam dana ne plate sve, ovršit ćemo državu'

Radimir Čačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
12.12.2019.
u 20:40

Odgovornost je, smatra, i na Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću jer nije spriječio opasno i štetno ponašanje i politikanstvo HNS-a

Želim u roku od osam dana vidjeti sav novac na računu ili ćemo kazneno goniti odgovorne u Vladi – rekao je varaždinski župan Radimir Čačić na konferenciji za novinare u Varaždinu nakon presude Visokog trgovačkog suda o tužbi Varaždinske županije protiv Ministarstva znanosti i obrazovanja podignute zbog isplate najamnina za 32 škole i dvorane izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva.

Država Varaždinskoj županiji, prema toj presudi, treba platiti oko 14,2 milijuna kuna glavnice i 4,4 milijuna kuna zateznih kamatama u roku od osam dana. Ukupni dug za JPP iznosi oko 49,2 milijuna kuna, a ovo je prva pravomoćna presuda, dok su ostale još u postupku.

- Ako u roku od osam dana ne plate sve, dakle ne samo ovo što je sud donio pravomoćnu presudu, ovršit ćemo državu - najavio je Čačić koji je već prije potpredsjednika Vlade Predraga Štromara i ministicu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak optužio da opstruiraju isplatu. Odgovornost je, smatra, i na Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću jer nije spriječio opasno i štetno ponašanje i politikanstvo HNS-a.

VIDEO Radimir Čačić u studiju Večernji TV-a:

 

Ključne riječi

Komentara 24

RI
rimac444
20:53 12.12.2019.

Koliko kriminala, korupcije, pljačke je počinio drug čačić u redovima HNS-a to mu ne možr oprati ni Plenkvić već jedino presuda i dugogodišnji zatvor.

AN
antepravda
21:21 12.12.2019.

Kada kriminalac čačić govori o poštenju o zemljo otvori se.

IC
ICCO
21:13 12.12.2019.

Čačićev model gradnje škola kroz javnoprivatno partnerstva primjerenije je zvati jaranskoprivatna partnerstva u gradnji, daleko najskuplji model ikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije