Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugostitelji Istre:

Ako Cappelli ne spriječi dizanje PDV-a, neka odstupi

Gari Cappelli
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
21.11.2016.
u 21:03

Tražimo od Mosta i Petrova da dobro prouče poreznu reformu, jer će uvidjeti da je to omča oko vrata ugostitelja, turizma i ekonomije u cjleini

Istarski ugostitelji zahtijevaju od ministra turizma ili da se snažnije založi za svoj resor ili da podnese ostavku.

"Pozivamo ministra Cappellija da u narednim danima, do izglasavanja zakona o poreznoj reformi, počne štititi interese ugostitelja kao strateški bitnog segmenta hrvatskog turizma, što dosad nije činio. Ukoliko to nije u mogućnosti, neka se jasno i javno izjasni. Želimo čuti je li na strani politike ili resora, Ukoliko politika ima prioritet, onda očekujemo da odstupi s funkcije", poručuje petstotinjak istarskih ugostitelja sa skupa u Pazinu, na koji su se odazvali i predstavnici velikih hotelijerskih kuća poput Valamara i Maistre.

Organizatori ističu da njihove stavove potpisuje i koordinacija ugostitelja iz cijele Hrvatske. Koordinacija istarskih ugostitelja odaslala je poruku i Mostu, te posebice njegovom čelniku Boži Petrovu

"Brojni ugostitelji u Istri, ali i dlljem zemlje, dali su na izborima svoj glas listi Mosta smatrajući da upravo razumije problema malog čovjeka, Sada od Petrova i Mosta tražimo da uzvrate za dobivene glasove. Tražimo da temeljito prouče prijedlog porezne reforme i da učine sve što je u njihovoj moći da do provedbe ne dođe. Ako se udube u problematiku, uvidjet će da je porezna reforma omča oko vrata malog čovjeka, ugostitelja i hrvatskog turizma, a onda i domaće ekonomije", smatraju ugostitelji.  

>> Cappelli poručio da neće dati ostavku te je objasnio kojim mjerama će poništiti učinak rasta PDV-a

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar unfeeling
unfeeling
21:45 21.11.2016.

PDV na 35% samo za ugostiteljstvo. Banda lakoma.

TH
than
23:04 21.11.2016.

Eto zatvorite svoje ugostiteljske obrte. Drugi ce uletiti i rijeseno.Ja samo znam da kod nas padao PDV ili rastao, cijene rastu. Prosjecan Hrvat si ne moze priustiti neku veceru u restoranu svaki vikend za obitelj. Jos, ako uzmu vino kojemu su nabili cijenu u nebesa, colu koja kosta vise od piva kojeg ima 2x vise. Ma neka zatvaraju, ako ne mogu. Doci ce oni koji ce biti manje gramzivi i funkcionirati ce sve i dalje...

SS
sokac sa drave
10:06 22.11.2016.

Obavezno podici PDV na turizam jer iako su imali smanjen porez nastavili su i dalje varati drzavu ne placajuci porez.Opce je poznato da su puni kao brod sa bezbroj apartmana i butika u Italiji.Da su ovi sto prodaju cisto more placali drzavi porez vec bi se odavno rijesili drzavnog duga.Sve lopov do lopova,sto vise kamena to vise agresivni lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije