Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPENZIRANJE

Cappelli poručio da neće dati ostavku te je objasnio kojim mjerama će poništiti učinak rasta PDV-a

gari cappelli
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
15.11.2016.
u 13:12

Napomenuo je kako je Hrvatska, bez obzira na stopu PDV-a, trenutačno jedna od jeftinijih turističkih destinacija u Europi

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je kazao će učinak povećanja stope PDV-a za ugostiteljske usluge kompenzirati drugim mjerama te kako ne nudi svoju ostavku, koju je zbog povećanja PDV-a zatražio dio ugostitelja.

– Ne nudim ostavku, već bolji i kvalitetniji rad, a povećanje PDV-a kompenzirat ćemo na druge načine te učiniti sve kako bismo kvalitetno dočekali novu turističku sezonu – rekao je Cappelli.

On je to izjavio tijekom posjeta Vladina izaslanstva Šibeniku, uoči skupa ugostitelja koji će u utorak u Lozovcu kod Šibenika razgovarati o povećanju PDV-a u ugostiteljstvu s 13 na 25 posto, zbog čega su neki od njih tražili Cappellijevu ostavku.

– Tijekom zadnjih desetak dana na tu temu smo kvalitetno razgovarali sa svim strukovnim udrugama. Turistički rezultati su dobri i kvalitetni te daljnji razvoj i konkurentnost turizma neće biti ugroženi. Izborili smo da se u segment hotelijerstva ne dira, tako da tu PDV ostaje 13 posto i nema razloga da investicije u turizmu ne idu dalje – rekao je Cappelli. 

Napomenuo je kako je Hrvatska, bez obzira na stopu PDV-a, trenutačno jedna od jeftinijih turističkih destinacija u Europi.

– Razlika u potrošnji gostiju u Hrvatskoj i Francuskoj je 30 posto. Hrvatska turistička zajednica počet će s još jačim mjerama da pomogne toj branši i napraviti sve da u sljedeću sezonu dodatno uložimo sredstva kako bi turisti došli. Bez obzira na sve probleme, i dalje očekujemo kvalitetan turizam – rekao je.

Cappelli napominje da će učinak rasta PDV-a pokušati poništiti drugim mjerama.

– Tijekom godine gledat ćemo gdje još smanjiti troškove i tako dodatno pomoći ugostiteljima, a kroz segment marketinga pojačano ćemo raditi da kvalitetno dočekamo novu turističku sezonu – rekao je.

Komentirao je i anketu američkog turističkog magazina Travel and Leisure prema kojoj je Hrvatska zauzela prvo mjesto između 17 atraktivnih destinacija na svijetu koje bi svaki putnik trebao posjetiti.

– To što smo proglašeni top destinacijom dokaz je da smo cijenjeni na turističkom tržištu – smatra ministar turizma.

>> Evo što turistički sektor očekuje od novog ministra Cappellija

>> U burnoj raspravi 'zaiskrilo' između ministra Marića i opatijskog ugostitelja: Koga sam ja nazvao lopovom?

Komentara 4

DU
Deleted user
14:35 15.11.2016.

Kada je ugostiteljima PDV pao sa 25 na 13%, nitko ali baš nitko nije spustio cijene. I kaj sada kukaju: namlatili su se para u ovih dvije godine jer sirovine nisu poskupjele već su pojeftinile! Kavu sam plaćao cijelo vrijeme +/- 10 kuna što znaći da su na meni ovih godina zaradili po kavi kunu kunu i 20 time što nisu nakon pada PDV-a smanjili cijene. Ajmo se kladiti da će sada odmah dignuti cijene! Lopovi!!!

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:36 15.11.2016.

Jadni naši ugostitelji i na 13 % pdv-a su držali radnike na crno ili na pola radnog vremena (a rade po cijeli dan) , nisu izdavali račune (pogotovo za dogovorene grupe gostiju ili dostavu) , kupovali namirnice na crno, kršili zakon o pušenju, lažirali evidencije rada za bolovanja, godišnje odmore, prekovremeni rad, nisu se pridržavali radnog vremena, nisu prijavljivali živu glazbu, strane radnike i tako dalje.... a šta će tek sada kad pdv bude 25 % bojim se i pomisliti...

KA
kažemja
14:42 15.11.2016.

Naravno da neće dati ostavku iako je najavljivao da će stati na stranu ugostitelja teško se odreći ministarske plaće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije