Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U poljoprivrednoj proizvodnji primat treba dati OPG-ovima

Na novinarski upit Brlošić nije želio komentirati blog Ivice Todorića.
09. listopada 2017. u 12:38 1 komentara 244 prikaza
Matija Brlošić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predstavnik malih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora Matija Brlošić u ponedjeljak je, uoči sjednice tog vijeća, podsjetio kako su potraživanja malih dobavljača prema koncernu gotovo u cijelosti podmirena te je istaknuo da bi u budućnosti u poljoprivrednoj proizvodnji primat trebalo dati obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), a ne više velikim tvrtkama.

Ivica Todorić Nova objava Todorić: Premijeru, vaša Vlada je nacionalizirala Agrokor

S obzirom da su mali dobavljači gotovo u cijelosti namireni, Brlošić je novinarima kazao kako je za očekivati da u Stalnom vjerovničkom vijeću neće biti njihova predstavnika, odnosno da će o nagodbi odlučivati veliki dobavljači.

Istaknuo je i kako su se u ovoj situaciji obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojom proizvodnjom pokazala čvrstima i stabilnima te je mišljenja da bi u budućnosti OPG-ima trebalo dati primat, a ne "ponovo dozvoliti da velike tvrtke u poljoprivredi narastu, prerastu te naprave probleme kao što su sad napravile".

Na novinarski upit Brlošić nije želio komentirati blog Ivice Todorića. Kazao je kako nema vremena čitati što gospodin Todorić piše, jer je poljoprivrednik i više vremena provodi u polju.

"Što se tiče Agrokora, mislim da je moja misija bila da se mali naplate, a što sad tko piše i govori, netko drugi će rješavati - Todorić, politika ili netko treći", izjavio je.

Brlošić je jedan od članova Privremenog vjerovničkoj vijeća kojem će na sastanku u podne biti predstavljeni revidirani financijski izvještaj Agrokora d.d. kao i revidirani konsolidirani financijski izvještaj grupe Agrokor, nakon čega će biti i javno objavljeni na konferenciji za novinare u 15,30 sati.

Agrokor - Ante Ramljak Predstavljanje izvješća VIDEO Ramljak: Podnio sam kaznenu prijavu. Todoriću je najteže jer zna što je ovdje bilo! agrokor ramljak Nacionalni interes Lex Agrokor barem je spriječio domino-efekt stečajeva ostalih Mislav Kolakušić 'Nije kasno' Sudac Kolakušić objasnio tko može odgovoriti je li bilo kriminala u Agrokoru
President Donald J. Trump  and First lady Melania Trump return to the White House
Nije joj prvi put
Nakon debate kamere su snimile ovo neobično ponašanje Melanije Trump
Advanced Driver Assistance Systems
CVH
Kako funkcioniraju napredni sustavi za podršku vozaču pri upravljanju vozilom (ADAS)?
  • zarac:

    Hahaha, sada kada više nema Todorića, onda mogu i OPG? Baš lijepo.