Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova objava

Todorić: Premijeru, vaša Vlada je nacionalizirala Agrokor

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
08.10.2017.
u 19:29

Predsjedniče Vlade, doveli ste Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, kaže Todorić

Nakon što je premijer Andrej Plenković danas odbacio ocjene iz Sberbanka prema kojima je hrvatska država nacionalizirala Agrokor, Ivica Todorić danas se oglasio na svom blogu poručujući da je konstatacija o nacionalizaciji točna.

- Predsjedniče Vlade RH gospodine Plenkoviću, točno je da je Vaša Vlada nacionalizirala privatnu tvrtku – ja sam kao njezin vlasnik spriječen u ostvarivanju bilo kakvih vlasničkih prava, temeljem neustavnog i protupravnog Zakona koji je Vaša Vlada predložila i Vaša saborska većina izglasala. Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja - poručuje Todorić.

"To je zajamčeno i našim Ustavom i to će vam svatko u svijetu reći. Pravno rečeno, prema pozitivnim propisima RH, nije dopušteno prenošenje i odvajanje upravljačkih prava od imovinskih. Kada je Vlada RH počela provoditi ciljani medijski linč nada mnom i Agrokorom, Koncern je doveden u poziciju da mora ići u restrukturiranje. Restrukturiranje smo otpočeli, što Vam je poznato, jer ste čak i Vi neke dionike primali kod sebe na razgovor. Donošenjem Lex Agrokor spriječili ste nas i u tome i oduzeli nam pravo da sami restrukturiramo vlastitu kompaniju.

A sada nadležno ministarstvo i izvanredni povjerenik te njegovi suradnici nelegalno fabriciraju i slažu dokumentaciju kako bi me totalno razvlastili, a sebi i svojim partnerima osigurali ogromne nepripadajuće financijske koristi na štetu Agrokora i svih vjerovnika. Predsjedniče Vlade, doveli ste Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, što će na kraju, krivnjom Vaše Vlade, platiti porezni obveznici", poručuje Todorić u blogu.

Komentara 113

DR
droza
19:41 08.10.2017.

07.04.2017.g. Todorić; "Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti, želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi', izjava je Ivice Todorića koju je objavio Agorkor. Dakle, Ivice, što je ovo?

GE
Germanicus
19:53 08.10.2017.

A ti Todoricu majmune si privatizirao Hrvatsku¡!!!!!

DU
Deleted user
19:43 08.10.2017.

Dug se Rusima mora vratiti, a tko ce platiti tu transakciju zatvorom bumo videli. Drzava nije spasavala ni jednu firmu osim brodogradilista pa sto spasava privatnu bankrotiranu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije