Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKINUT SIMBOL

Pogledajte skidanje Agrokorovog logotipa sa Ciboninog tornja

Agrokorov logotip
Foto: Boris Ščitar
1/8
10.12.2017.
u 20:54

Simbol nekad moćnog koncerna skinut je s tornja ni tjedan dana nakon preseljenja zaposlenika u novi prostor na Žitnjaku

Samo šest dana nakon preseljenja zaposlenika Agrokora u nove prostore na Žitnjaku, s Cibonina tornja danas je skinut logotip koncerna. Da uklanjanje jednog od posljednjih simbola nekadašnje moći i sjaja Ivice Todorića ne prođe ispod radara, pobrinula se izvanredna uprava, koja je pozvala medije da poprate događaj pa su tako televizijske kamere za povijest zabilježile trenutak u kojem su četvorica alpinista duž vanjskih zidova tornja s visine od 92 metra spustila veliko stilizirano “A”.     

O prodaji odlučuju vjerovnici

Dimenzije logotipa su 4,3 x 4,91 metar, a težak je oko 150 kilograma. S obzirom na to da je u jednom dijelu, Agrokor je za logotip osigurao mjesto u garaži. Radove je obavio obrt za visinske radove “PAUK”, priopćili su iz koncerna. Odluku o preseljenju u Čavićevu ulicu na Žitnjaku prije tjedan dana izvanredna uprava je obrazložila gotovo prepolovljenim brojem zaposlenika u koncernu koji je od kolapsa spasila država kroz donošenje Zakona o izvanrednoj upravi, poznatijeg kao “lex Agrokor”. Velik dio poslovnog tornja zbog toga je ostao prazan. Agrokor u Ciboni raspolaže uredskim prostorom od 5905,16 četvornih metara, dok u novoj upravnoj zgradi na Žitnjaku ima ukupno 1758,70, od čega je površina uredskog prostora 1000 četvornih metara. Centralne službe podrške i upravljački tim premješteni su bliže operativnim kompanijama, od kojih su najveće smještene upravo na Žitnjaku.     

 

Iz Agrokora je tada objašnjeno kako “plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnog korištenja uredskih prostora u vlasništvu koncerna s vremenom uključuje i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima”. Najavili su i da će se preostali neiskorišteni prostor u tornju iznajmiti, a pojavi li se ozbiljan kupac, moguća je i prodaja. Potencijalnu prodaju, međutim, otežavaju brojni tereti i zalozi u koje je poslovni toranj dala bivša uprava pa bi o takvom postupku odlučivali isključivo vjerovnici.

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od tvrtke Astra krajem 1999., dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika u sljedećem razdoblju do 2010. godine. Agrokor d.d. i danas je većinski vlasnik poslovnog tornja s udjelom u vlasništvu od 76,03 posto.     

Agrokorov logotip
1/24

Nejasna odluka nove uprave

S obzirom na vlasništvo, ali i na najavu da bi se u poslovni toranj mogle preseliti neke kompanije iz sastava Agrokora, poprilično je nejasno zašto se izvanredna uprava odlučila na skidanje Agrokorova logotipa tako brzo nakon preseljenja. Činjenica jest da je Agrokor u postupku izvanredne uprave, no u Hrvatskoj je u poteškoćama i stečajnim postupcima niz kompanija, ali se njihovi natpisi obično ne diraju dok kompanija posluje. Stoga je ovdje vjerojatno riječ o simboličnom činu kojim se želi pokazati konačna detronizacija Ivice Todorića.     

 

 

Komentara 10

SJ
Sve je uzalud
07:35 11.12.2017.

.............deinstalacija jednog nakaradnog sustava koji nažalost još traje ali je u drugačijem obliko"

AB
alfonz.buric
16:47 10.12.2017.

Sada će staviti logo HDZ-ea

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:54 10.12.2017.

simbolično skida se na dan tuđmanove smrti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije