Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ ERE

Agrokor napustio Cibonin toranj, od danas se nalazi na novoj adresi

Cibonin toranj
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/6
04.12.2017.
u 16:38

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina.

Zaposlenici Agrokora d.d. od danas umjesto u poslovnom tornju kod Cibone rade u poslovnim prostorima na Žitnjaku, na adresi Marijana Čavića 1, a o eventualnoj prodaji tornja otežanoj brojnim teretima i zalozima odlučivat će vjerovnici, priopćio je Agrokor u ponedjeljak.

Odluka o preseljenju donesena je s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije gotovo dvostruko manji nego početkom godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku.

Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora, također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima.

Što se moguće prodaje tiče, u Agrokoru navode da je ona otežana brojnim teretima i zalozima u koje je u vrijeme bivše uprave dat i toranj, ali pojavi li se ozbiljan kupac o prodaji će odlučivati vjerovnici.

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od Astre krajem 1999. godine, dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika do 2010. godine.

Agrokor d.d. je većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03 posto i raspolaže s 5.905,16 m² uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 m², od čega je površina ureda 1000 "kvadrata", kaže se u priopćenju.

Cibonin toranj
1/33

Komentara 4

DR
Drekavac
23:22 04.12.2017.

Vlada plenkovic dalicka ramljak i kplus maric vode agrokor u stecaj ako izdrze do proljeca ....a nece.....

DR
Draš
16:59 04.12.2017.

Kako je počelo,završit će u cvjećarnici kao trajna adresa.

EM
emojmile
17:16 04.12.2017.

O.prodaji odlučuju vjerovnici- brigo moja predji na drugoga. Odjednom se brine i skribi o najmu, a milioni izlecu svaki dan na kojekakve savjetnike i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije