Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtovi Hrvatske

100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

Vrtovi Hrvatske
28.03.2019.
u 15:59

Svi proizvodi Vrtova Hrvatske imaju oznaku “100% domaće voće i povrće” kako bi kupci jasno mogli prepoznati kvalitetu koja stiže izravno s hrvatskim polja

Svi znamo koliko su nam voće i povrće potrebni, posebno tijekom njihove sezone rasta kada sadrže najviše hranjivih tvari potrebnih za naš organizam. Nutricionisti preproučaju svakodnevnu konzumaciju voća i povrća, kako bi naš organizam dobio potrebnu količinu vitamina, minerala i antioksidansa. Stoga je važna i njihova kvaliteta, a stručnjaci ističu da je uvijek bolje konzumirati domaće i ekološke proizvode.

Vrtovi Hrvatske je projekt kojim se podupire hrvatska poljoprivreda, proizvodnja te manji i srednji dobavljači, odnosno OPG-ovi.

U projekt Vrtovi Hrvatske trenutno je uključeno 30-ak manjih i srednjih domaćih dobavljača, a svakodnevno se uključuju i novi. Voće i povrće dolazi iz okolice Virovitice, Vinkovaca, Bjelovara, Čazme, Varaždina, okolice Zagreba, okolice Zadra, doline Neretve i Vrgorca. Sve je provjerenog podrijetla, poput bobičastog voća ili krastavca salatara. U asortimanu projekta, dostupno je i “Green Friends” ekološko začinsko bilje, poput metvice,  bosiljka, kadulje, korijandera i ljupčaca koje se proizvodi po najstrožim ekološim standardima kvalitete u blizini Vrbovca.

Osim što je izvrstan dodatak jelima, začinsko bilje ima i ljekovita svojstva, pa je tim više važno da je visoke kvalitete. Vrtovi Hrvatske obogatili su svoj asortiman i s 15 sorti jabuka domaće pro­izvodnje, primjerice Elstar, Gala, Fuji, Gloster, Idared, Granny Smith, Cripps Pink, Jonagold, Zlatni delišes, Crveni delišes, koje su dostupne ovisno o sezoni sorte. Jabuke vrhunske kvalitete proizvode domaće tvrtke iz okolice Zagreba i Slavonije. Svi proizvodi Vrtova Hrvatske imaju oznaku “100% domaće voće i povrće” kako bi kupci jasno mogli prepoznati kvalitetu koja stiže izravno s hrvatskim polja, jer su mnogobrojna istraživanja pokazala da kupci, uvijek kad imaju priliku, biraju domaće proizvode.

Proizvodi nove marke Vrtovi Hrvatske mogu se nabaviti u INTERSPAR i SPAR trgovinama.

Sadržaj omogućio INTERSPAR i SPAR

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije