Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Večernji 60 Novosti

Velika slavljenička izložba Večernjeg lista u Osijeku

Izložba se može pogledati do 19. travnja od 7 do 20 sati.
15. travnja 2019. u 11:35 1 komentara 2938 prikaza
Otvorenje izložbe "Večernji list: Zajedno smo 60 godina"
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/19

Velika slavljenička izložba Večernjeg lista "Zajedno smo 60 godina" postavljena je na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Riječ je o putujućoj izložbi koja kroz zanimljiv i interaktivan sadržaj prikazuje bogatu povijest medijskog lidera u zemlji.

Pripreme za otvorenje izložbe DANAS U 10 sati! Posljednje pripreme za otvorenje velike izložbe Večernjeg lista u Osijeku!

Pogledati se može do 19. travnja od 7 do 20 sati. Studenti i brojne ugledne osobe iz javnog života Osijeka i županije već je od jutra posjećuju.

 

- Večernji list je puno više od novine, puno više od portala ili puno više od jednog medija. On je emocija, a voditi medij koji egzistira već 60 godina i prenosi tradiciju te nasljeđe, doista je velika čast i odgovornost. Kroz izložbu nastojimo dočarati tu emociju i strast za informacijom, viješću, za poštenjem. I to je naš poklon vama. A isto tako promišljamo što će se događati u narednih 60 godina i koja je uloga nas Večernjakovaca u tome. Odgovor je jednostavan. Večernjak je tu da pokrene mladost, da se bori za našu demografiju, da s političkom, poslovnom i akademskom javnošću stvara prilike za mlade, njihov razvoj i ostanak u Hrvatskoj. O svemu tome raspravljat ćemo na tribinama i okruglim stolovima koji nas očekuju - kazala je Andrea Borošić, direktorica i članica uprave Večernjeg lista.   

Otvorenje izložbe "Večernji list: Zajedno smo 60 godina"
1 / 20
Član uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš, direktorica i članica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić i glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić

- Mi smo u godini 60. rođendana Večernjeg lista odlučili našu inicijativu, koju već dugo radimo s novinama Poslovni dnevnik, proširiti i proputovati cijelu Hrvatsku te predstaviti povijest Večernjaka, a ujedno i promovirati ostanak mladih u Hrvatskoj - kazao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, i dodao:

- Ovo je trenutak da progovorimo o važnim problemima u hrvatskom društvu. Večernji list to već radi posljednje dvije godine i kroz svoju konferenciju 'Hrvatska kakvu trebamo'. Jedna od najvažnijih tema bila je i demografija te ostanak mladih, ali isto tako i izgradnja bolje i uspješnije Hrvatske.

Naglasio je kako je fakultet upravo najbolje mjesto za razgovor o mladima te o onome što oni žele i kako vide budućnost Hrvatske.

- Slavonija je neizmjerno bogata kulturom, poviješću ali i ljudima koji imaju tradiciju rada i upravo zbog toga odavde kreće Večernjakova izložba. Također želimo poručiti da i danas u Slavoniji, kao i u ostatku Hrvatske postoje mladi, uspješni i pametni ljudi koji vode ozbiljan i uspješan biznis. Možda bježe od medija i javnosti, ali su svakako uspješni.

Otvorenje izložbe "Večernji list: Zajedno smo 60 godina"
1 / 22
Okrugli stol 'Hrvatska pamet Hrvatskoj': Ana Abrahamsberg, Aron Stanić, Matej Sedlar, Krunoslav Zmaić, Dražan Kozak, Petar Lagator i Tomislav Krolo

Klarić je najavio kako će Večernji prirediti šest izložbi. Sljedeća će biti u Koprivnici, potom se izložba seli u primorski dio, a završna će biti u Zagrebu.    

 

Dodajmo kako se danas na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održao i okrugli stol 'Hrvatska pamet Hrvatskoj' na kojem su se okupili predstavnici poslovne, akademske i političke javnosti te su predstavili mjere i korake koji se provode kako bi potaknuli buduće naraštaje na ostanak i razvoj. Večernji list započeo je tako proslavu 60 godina postojanja. 

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?