Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Večernji 60 Novosti

Velika slavljenička izložba Večernjeg lista: 'Toliko dugo može trajati samo veliki projekt'

Svi zainteresirani izložbu će moći pogledati od 23. do 26. travnja u predvorju na 1. katu Sveučilišta Sjever u Koprivnici od 8 do 20 sati.
23. travnja 2019. u 16:44 8 komentara 2220 prikaza
Koprivnica: Otvorena je izložba Večernji list: Zajedno smo 60 godina
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/37

Nakon Osijeka, velika slavljenička izložba Večernjeg lista 'Zajedno smo 60 godina' postavljena je jučer na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Riječ je o atraktivnoj multimedijskoj izložbi koja zanimljivim sadržajem prikazuje bogatu 60-godišnju povijest najutjecajnijih dnevnih novina u našoj zemlji, ali i medijske grupe kojoj pripada.     

Otvorenje izložbe "Večernji list: Zajedno smo 60 godina" Zajedno smo 60 godina Velika slavljenička izložba Večernjeg lista u Osijeku

Svi zainteresirani izložbu će moći pogledati od 23. do 26. travnja u predvorju na 1. katu Sveučilišta Sjever u Koprivnici od 8 do 20 sati. Osim Osijeka i Koprivnice, atraktivna izložba gostovat će potom u Rijeci, Zadru i Splitu, da bi se uoči proslave 60. rođendana Večernjaka, vratila u Zagreb.

Koprivnica: Otvorena je izložba Večernji list: Zajedno smo 60 godina
1 / 20
Koprivnica: Otvorena je izložba Večernji list: Zajedno smo 60 godina

To mogu samo veliki

– Večernji nas je danas obradovao retrospekcijom svega onoga najvažnijega što se objavljivalo, a to govori o veličini Večernjeg lista. Toliko dugo trajati, toliko dugo biti mainstream medij, to može stvarno samo veliki list, veliki projekt. Ali, i nama jako mnogo znači vidjeti neke naslovnice jer, sada govorim sa stajališta svoje generacije, mislim da svatko od nas zna gdje je bio kad je umro prvi hrvatski predsjednik, gdje je bio kad je Janica Kostelić osvajala svoja olimpijska zlata, kao što i neki stariji znaju gdje su bili kada je umro drug Tito ili kad je ubijen John Kennedy. Sve to govori o povijesti i društvenoj važnosti i trajanju ovoga lista – naglasio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. On je jučer službeno otvorio izložbu te je razgledao u pratnji Andree Borošić, direktorice i članice uprave Večernjeg lista, Renata Ivanuša, člana uprave, Vladimira Niševića, glavnog urednika Poslovnog dnevnika te drugih uzvanika.

Član uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš, direktorica i članica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić i glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević | Autor : Igor Kralj/Pixsell Foto: Igor Kralj/Pixsell Član uprave Večernjeg lista Renato Ivanuš, direktorica i članica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić i glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević

O ideji izložbe koja na poseban način obilježava 60. rođendan Večernjeg lista studentima Sveučilišta Sjever i uzvanicima uoči svečanosti otvorenja govorila je kustosica i autorica izložbe Iva Körbler.

Izložba je mini-pregled bogate povijesti Večernjeg lista, a odrađena je tako da na velikim panoima stoje upečatljive naslovnice i važni tekstovi i kolumne istaknutih Večernjakovih autora. Izložba se, prije svega, obraća mladima, koji kroz nju mogu spoznati kako se danas rade ozbiljni i angažirani novinarski tekstovi.

Autorica izložbe studentima u Koprivnici posebno je skrenula pozornost na način plasiranja najosjetljivijih informacija, pogotovo teških i emotivnih tema iz crne kronike, uz zaključak kako se i takve teme mogu plasirati na iznimno profesionalan način, bez potonuća u žutilo i senzacionalizam.

VIDEO Mišel Jakšić otvorio izložbu

Visoka profesionalnost

Da je Večernji u svih 60 godina i u najosjetljivijim segmentima o kojima je izvještavao sačuvao vrlo visoku razinu profesionalizma u tekstovima i naslovima, potvrdili su brojni uglednici koji su pogledali jučerašnju izložbu na Sveučilištu Sjever, dugo se zadržali pred nekim panoima pomno čitajući tekstove, ponovno se podsjetili na povijesne događaje, fotografije, naslovnice i naslove koji su obilježili hrvatsku i svjetsku povijest.

– Zbog ovih razloga Večernji list i danas postoji na tržištu kao relevantan mainstream medij – rekao je na koncu gradonačelnik Koprivnice.

Kako navodi autorica izložbe, jedna od ključnih ideja je i da se mladim ljudima, poput studenata koji su jučer stigli u predvorje Sveučilišta u Koprivnici, na plastičan način dočara prelazak iz analognog u digitalno doba. Već sljedeći ponedjeljak u to će se uvjeriti publika u Rijeci.

Koprivnica: Otvorena je izložba Večernji list: Zajedno smo 60 godina
1 / 12
Koprivnica: Okrugli stol - Važnosti zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj
Maja Šuput i Nenad Tatarinov
IZNENAĐENJE
Znakovita objava Maje Šuput, fanovi je pitaju znači li to da je rodila
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?