Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Večernji 60 Novosti

U stalnom usponu na hrvatskom tržištu – dva desetljeća inovacija i obaranja rekorda

Neprekidan rast posjećenosti portala daje nam vjetar u leđa za pokretanje novih trendova
19. veljače 2019. u 10:04 0 komentara 252 prikaza
Vecernji.hr
Foto: Boris Ščitar
Pogledajte galeriju 1/4

Da je Večernji list medij koji je uvijek pratio svjetske trendove u svojoj industriji i visoko postavljao letvice na nacionalnoj razini, najbolje pokazuje to da 60. rođendan dočekuje nakon 20. obljetnice pokretanja internetske verzije – 8. veljače 1999. na URL adresi www.vecernji-list.hr započeo je život Večernjakov internetski portal.

Redakcija portala Vecernji.hr Community Sjećaš li se gdje si bio 2006.?

Najbolji rezultati u povijesti

Tada se objavljivao dio priča iz novina i još nije bilo posebne redakcije ni novinara koji bi pisali samo za web. Na to je trebalo pričekati još nekoliko godina. Uostalom, i Google je pokrenut samo godinu dana ranije, a Facebook tek pet godina poslije...

Uz tadašnji Vjesnik, Večernji list bile su jedine novine koje su pokrenule svoje internetske stranice s vijestima. A da to pokretanje portala puno prije mnogih na hrvatskom tržištu nije bio samo jedan bljesak ili labuđi pjev, dokazuje to da je 20. rođendan portala dočekan s nizom najboljih rezultata u njegovoj povijesti. Prema podacima službene metrike posjećenosti web-stranica u Hrvatskoj (Gemius Rating), portal vecernji.hr u siječnju je posjetilo čak 1,6 milijuna jedinstvenih korisnika iz RH koji su ukupno proveli 210 godina i 244 dana konzumirajući njegov sadržaj. Kada bismo danas pogledali unatrag, uočili bismo da je prije toliko godina rođen Ljudevit Gaj.

Video: Portal Vecernji.hr kroz povijest

Jedan od najboljih rezultata u povijesti u siječnju ostvaren je i u broju otvorenih stranica. Stranice Večernjeg lista otvorene su čak 94,010.877 puta, što je povećanje od čak 15 posto u odnosu na prosinac.

Medijski lideri

Uz kontinuirani rast proizvodnje vlastitih videosadržaja, također bilježimo više od 2,2 milijuna pregleda samo u vlastitom playeru, što nas i u proizvodnji videa svrstava među medijske lidere u Hrvatskoj.

Bivši i sadašnji urednici portala Večernjeg lista Bivši i sadašnji Urednici portala Vecernji.hr: Nema stresa koji nismo prošli i uspjeli preživjeti

Veliki iskorak za hrvatske medije nastao je u 2006. godini kada se sve više počela uvoditi multimedija te je osnovana i videoredakcija s posebnim emisijama videovijesti koje su emitirane dvaput dnevno. Kao prva novinska kuća koja je pokrenula svoj portal, nastavljamo biti pokretač novih trendova i jedan od najvećih proizvođača originalnog sadržaja u Hrvatskoj, što potvrđuje i kontinuirani rast brojki na webu iz mjeseca u mjesec.

Uz naše videosadržaje lani ste proveli 177.534 sata

Jedna od stvari koje je Večernji na vrijeme prepoznao kao najbitniju stavku budućnosti je video te je s ulaganjem u taj segment počeo još sredinom prošlog desetljeća, a cijela priča kulminirala je početkom 2018. godine kada smo u rad pustili TV studio opremljen najsuvremenijom tehnologijom. Program uživo možemo pustiti odmah nakon nekog izvanrednog događaja i emitirati satima bez prestanka putem nekoliko kanala istodobno. Kako u Večernjem listu rade analitičari iz raznih područja, oni redovito pomoću raznih videoformata analiziraju važne događaje, no produciraju se i mnogobrojne sportske, lifestyle, showbizz, automoto i slične emisije. Ukupno su posjetitelji portala Večernjeg u 2018. naše vlastite videosadržaje gledali 177.534 sata, odnosno 20,25 godina. Danas ljudi u prosjeku i više od 200 puta na dan pogledaju zaslon pametnog mobitela, a najčešće gledaju upravo video, stoga svi najveći mediji danas video proizvode za barem nekoliko kanala. Tako i videa Večernjeg možete gledati na portalu i aplikaciji, ali i na svim popularnim društvenim mrežama – Facebooku, Twitteru, YouTubeu i Instagramu.     

 

Osvojite paket u vrijednosti 10.000 kuna!

Podijelite s nama uspomenu koja vas veže uz Večernji i osvojite poklon paket u vrijednosti 10.000 kuna! Svoju priču možete nam poslati kao samostalni tekst, tekst i fotografiju ili kao video putem ove stranice. Radove ćemo objaviti 01. travnja 2019. a pobjednik/ca će biti proglašen/a 03. svibnja 2019.  

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.