Naslovnica Večernji 60 Novosti

Djeca pokazala svoju viziju budućnosti: 'Uistinu ste bili hrabri'

Danas otvorena izložba može se pogledati do 15. lipnja u Hrvatskom novinarskom domu, u Perkovčevoj 2
12. lipnja 2019. u 23:19 1 komentara 1355 prikaza
Zagreb: Izložba radova kreativno-likovnog natječaja Večernjeg lista "Moj pogled u budućnost"
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/33

Mjesecima su crtali, bojali, izrezivali, lijepili, a onda su konačno dovršili svoju viziju svijeta za 50 godina. Učenici 2. b razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Zagreba svoje su umjetničko djelo izradili za veliki natječaj Večernjeg lista za osnovnoškolce i – pobijedili. 

Večernji 60 Tragedija u kolijevci nogometa Večernjak o danu kada je umro nogomet

– Bili smo jako, jako, jako sretni kada smo to čuli. Smijali smo se i grlili, pljeskali, a neki su i plakali od sreće – govori osmogodišnja Nina Trcin, dok njezina prijateljica iz razreda Ana Barišić ponosno pokazuje dijelove rada. 

– Ovdje smo nacrtali bicikl koji je veći od automobila jer će tako biti u budućnosti, a tu su i teleporteri – objašnjavaju učenici kojima je danas na otvorenju izložbe “Moj pogled u budućnost” dodijeljena nagrada. Riječ je o izložbi koju je u Hrvatskom novinarskom domu organizirao Večernji list kao nastavak velikog multimedijalnog projekta “2068. Pogled u budućnost“ u sklopu kojeg su vodeći znanstvenici napisali futurističke eseje. Prvo su ih ilustrirali studenti Akademije likovnih umjetnosti, a sada je došao red na najmlađe. Učenici iz cijele Hrvatske pozvani su da pokažu svoju viziju budućnosti.

Naslovnica VL - umro drug Tito Titova smrt Četiri riječi koje su zatresle svijet

– Stiglo nam je oko 1300 radova, a veseli nas što ste uistinu gledali svijet otvorenih očiju. Radovi koji su stigli neobični su i drukčiji. Uistinu ste bili hrabri – poručio je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić koji je pobjednicima dodijelio nagrade s Benjaminom Sakomanom, predstavnikom breda Argeta koji je partner izložbe. Osim učenika iz OŠ Antuna Mihanovića koji su osvojili prvo mjesto u kategoriji od 1. do 4. razreda te na dar dobili tablet, poklon Argete, poklon-paket te pretplatu na časopis Radost, podijeljeno je još osam utješnih nagrada te još jedna glavna nagrada u kategoriji od 5. do 8. razreda. Ona je pripala Dorotei Tomić, učenici osmog razreda iz vinkovačke Osnovne škola Josipa Kozarca.

–  Inače volim crtati futurističke motive inspirirane fantazijom, tako je nastao i ovaj rad “Žena budućnosti”. Jako sam sretna što je pobijedio – rekla je 14-godišnja Dorotea Tomić.

Zagreb: Izložba radova kreativno-likovnog natječaja Večernjeg lista "Moj pogled u budućnost"
1 / 33
Nagradu u mlađoj kategoriji u ime svog 2.b razreda iz OŠ Antuna Mihanovića preuzela je predsjednica razreda Iskra Grubišić
Poduzetnik
Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Pancevac
    Pancevac:

    2068? EU nepostoji, raspala se pocetkom 2016 kad je Velika Britanija goasala za izlazak iz EU.Zemlje Evrope vratile svioj identitet i glavni grad Hrvatske je opet Zagreb umesto Brussela,a Srbija nikad nije ni zelela u tu EU.