Naslovnica Večernji 60 Novosti

Djeca pokazala svoju viziju budućnosti: 'Uistinu ste bili hrabri'

Danas otvorena izložba može se pogledati do 15. lipnja u Hrvatskom novinarskom domu, u Perkovčevoj 2
12. lipnja 2019. u 23:19 2 komentara 2679 prikaza
Zagreb: Izložba radova kreativno-likovnog natječaja Večernjeg lista "Moj pogled u budućnost"
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/33

Mjesecima su crtali, bojali, izrezivali, lijepili, a onda su konačno dovršili svoju viziju svijeta za 50 godina. Učenici 2. b razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Zagreba svoje su umjetničko djelo izradili za veliki natječaj Večernjeg lista za osnovnoškolce i – pobijedili. 

Večernji 60 Tragedija u kolijevci nogometa Večernjak o danu kada je umro nogomet

– Bili smo jako, jako, jako sretni kada smo to čuli. Smijali smo se i grlili, pljeskali, a neki su i plakali od sreće – govori osmogodišnja Nina Trcin, dok njezina prijateljica iz razreda Ana Barišić ponosno pokazuje dijelove rada. 

– Ovdje smo nacrtali bicikl koji je veći od automobila jer će tako biti u budućnosti, a tu su i teleporteri – objašnjavaju učenici kojima je danas na otvorenju izložbe “Moj pogled u budućnost” dodijeljena nagrada. Riječ je o izložbi koju je u Hrvatskom novinarskom domu organizirao Večernji list kao nastavak velikog multimedijalnog projekta “2068. Pogled u budućnost“ u sklopu kojeg su vodeći znanstvenici napisali futurističke eseje. Prvo su ih ilustrirali studenti Akademije likovnih umjetnosti, a sada je došao red na najmlađe. Učenici iz cijele Hrvatske pozvani su da pokažu svoju viziju budućnosti.

Naslovnica VL - umro drug Tito Titova smrt Četiri riječi koje su zatresle svijet

– Stiglo nam je oko 1300 radova, a veseli nas što ste uistinu gledali svijet otvorenih očiju. Radovi koji su stigli neobični su i drukčiji. Uistinu ste bili hrabri – poručio je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić koji je pobjednicima dodijelio nagrade s Benjaminom Sakomanom, predstavnikom breda Argeta koji je partner izložbe. Osim učenika iz OŠ Antuna Mihanovića koji su osvojili prvo mjesto u kategoriji od 1. do 4. razreda te na dar dobili tablet, poklon Argete, poklon-paket te pretplatu na časopis Radost, podijeljeno je još osam utješnih nagrada te još jedna glavna nagrada u kategoriji od 5. do 8. razreda. Ona je pripala Dorotei Tomić, učenici osmog razreda iz vinkovačke Osnovne škola Josipa Kozarca.

–  Inače volim crtati futurističke motive inspirirane fantazijom, tako je nastao i ovaj rad “Žena budućnosti”. Jako sam sretna što je pobijedio – rekla je 14-godišnja Dorotea Tomić.

Zagreb: Izložba radova kreativno-likovnog natječaja Večernjeg lista "Moj pogled u budućnost"
1 / 33
Nagradu u mlađoj kategoriji u ime svog 2.b razreda iz OŠ Antuna Mihanovića preuzela je predsjednica razreda Iskra Grubišić
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • blento123:

    Odlično!..klicni su fenomenalni umjetnici...ovakvih radova i članaka trebamo, više nego svakodnevnih guzica i sisa naših "pop diva" i "influencerica"..

  • Avatar Pancevac
    Pancevac:

    2068? EU nepostoji, raspala se pocetkom 2016 kad je Velika Britanija goasala za izlazak iz EU.Zemlje Evrope vratile svioj identitet i glavni grad Hrvatske je opet Zagreb umesto Brussela,a Srbija nikad nije ni zelela u tu EU.