Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistički zagreb

Rekordno – u 5 mjeseci 95.000 turista i pola milijuna noćenja

turisti Zagreb
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
11.06.2014.
u 16:43

U svibnju je grad posjetilo gotovo 95 tisuća turista što je, u odnosu na isti mjesec lani, porast od 17 posto. Prednjače Talijani, Nijemci, Amerikanci te Korejci, za koje je nedavno otvoren i poseban hostel

Zagreb, čini se, obara rekorde po broju turista. U pet je mjeseci, naime, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, ostvareno više od pola milijuna noćenja.

Na prvome su mjestu Talijani, potom Nijemci i Amerikanci, dok po dolascima, njih 286.000, prednjače gosti iz Južne Koreje za koje je nedavno otvoren i poseban hostel “Love Croatia” u Mesničkoj ulici.

U samo godinu dana broj korejskih turista u Zagrebu porastao je za nevjerojatnih 370 posto. Lani ih je bilo 1931, dok ih je ove godine više od sedam tisuća. Iz TZGZ-a, također, ističu kako je u svibnju Zagreb posjetilo gotov 95 tisuća turista, što je, u odnosu na isti mjesec lani, porast od čak 17 posto. – Zadovoljni smo brojem te se nadamo da će se pozitivan trend nastaviti i u sljedećim mjesecima – poručili su iz TZGZ-a.

>>S novim terminalom zračne luke Zagreb će biti prava turistička zvijezda

>>Zagreb druga najbolja destinacija u Europi

Komentara 3

DO
dotur
19:22 11.06.2014.

Odlično!

JO
johnxxx
07:05 12.06.2014.

Samo da još očiste i poprave fasade u gradu i počiste i urede parkove. Zbilja je sramota kako je grad išaran - išarala ga SDP-ova mladež. Navikli su - Zagreb je išaran grafitima od 1945.

MA
madmax17
22:39 11.06.2014.

Fale nam Sjeverni Koreanci, za njih bi otvorili poseban logor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije