Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Žene u digitalnoj ekonomiji: Okrugli stol "Postani i TI, djevojka IT"

U povodu potpisivanja Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u utorak 21. svibnja u 11 sati u zagrebačkom SC-u, organizira okrugli stol „Postani i Ti, djevojka IT!“
20. svibnja 2019. u 13:22 237 prikaza
IT djevojka
Foto: Shutterstock

Tema okruglog stola je osvješćivanje nedovoljne zastupljenosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji i povećanje vidljivosti ženskih uzora u području IKT-a kod mlađe ženske populacije u Hrvatskoj.

Događanje će otvoriti državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, a na okruglom stolu sudjelovat će: Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Nataša Kapov Kostovski, voditeljica odjela implementacije softvera Lemax d.o.o. i organizatorica Supergirls inicijative ,Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a i Matea Žilak, asistentica Zavoda za telekomunikaciju Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Okrugli stol „Postani i Ti, djevojka IT“, održat će se u utorak, 21.svibnja  u 11 sati u dvorani Stablo znanja u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25. Okrugli stol organizira Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u povodu potpisivanja deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu.

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom