Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Windowsi 7 podigli prihode Microsofta za 35 posto

windows-novi
AFP
23.04.2010.
u 14:47

Ipak, rezultati kompanije često se vežu uz prodaju računala jer mnoga od njih dolaze s već instaliranim Windowsima.

Windowsi 7 u prva su tri mjeseca 2010. podigli prihode Microsofta za 35 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Posljednjoj verziji najraširenijega operativnog sustava i dalje raste popularnost, a snažan rast zabilježila je i Microsoftova tražilica Bing te konzola XBox Live.

Nakon razočaravajuće Viste Windowsi 7 postali su najprodavaniji Microsoftov operativni sustav dosad. Ipak, rezultati kompanije često se vežu uz prodaju računala jer mnoga od njih dolaze s već instaliranim Windowsima.

U Microsoftu tvrde i da su polovni korisnici konačno počeli prelaziti s Windowsa XP na Windows 7 što je veliki uspjeh uzmemo li u obzir da je iznimno malen broj "poslovnjaka" prešao sa sustava XP na Vistu.

Ključne riječi

Komentara 4

OR
ordinaryhandsome
18:34 23.04.2010.

nekak sumnjam u ovo iskreno... još od win2000 Microsoft je krenuo nizbrdo, s dječijom izvedbom XP-a koju, navodno, WIN 7 nije uspio prijeći. \"There are some unused icons on your desktop\" je najjači pomak definitivno, užas.. Još ak si početniknik i ne znaš to isključit sigurno je to lijepo iskustvo. Smotali su se u idejama kao i Adobe.

OB
-obrisani-
17:29 23.04.2010.

Čemu plaćati licencu od 1000 i kusur kuna kad ima nekoliko linux distribucjija koja sa besplatnim OPEN officeom (hrvatska verzija 25 kn) ,primjerice UBUNTU je besplatna i zadovoljava sve potrebe kucnih korisnika. Nepotreban je antivirus ( koji korisnike windowsa godišnjenje stoji bar 300 kn) i antispyware,da ne spominjem vrlo niske sistemske zahtjeve linuxa. Linux radi odlično na 800MHZ procesoru i 500 MB sistemske memorije. Primjerice novotarije koje im WIN 7 i Vista linux je imao već prije 5 godina,primjerice 3 D desktop i raznorazna \"aero\" poboljšanja . Ukratko za prosječne kućne korisnike i one koji imalo nešto znaju o računalima neka od linux distribucija je pravi odabir,čemu plaćati skupu licencu pa primjerice XP je trebalo reinstalirati bar jednom godišnje, Kod linuxa tog nema jer svi linuxi su kao prvo stabilini i rade nakon 2-3 godine kao i prvog dana instalacije

OB
-obrisani-
17:30 23.04.2010.

također kao odličan pretraživač svima preporučam Mozilla firefox ili OPERU koji su besplatni :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije