Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucija u Americi

Upoznajte Amazon Prime Air, letjelicu koja će paket isporučivati za 30 minuta

amazon letjelica
Foto: Youtube Screenshot
1/2
02.12.2013.
u 10:19

Novi sustav isporuke lakom bespilotnom letjelicom za najviše 30 minuta dostavljat će pakete teške do 2,5 kilograma kupcima udaljenima i do deset kilometara od tvrtkinih skladišta

''Od vrata do vrata za najviše 30 minuta'' moto je većine restorana i pizzerija koje dostavljaju hranu isključivo u susjedstvu. Istu krilaticu uskoro bi mogla prihvatiti i najveća internetska trgovina Amazon koja je u Seattleu testirala revolucionarni Amazon Prime Air. Riječ je o, piše Forbes, novom sustavu isporuke uz pomoć lake bespilotne letjelice koja je kupcima udaljenima i do deset kilometara od tvrtkinih skladišta u spomenutom vremenu spremna dostaviti pakete težine do 2,5 kilograma.

Svjestan da projekt zvuči ambiciozno, direktor kompanije Jeff Bezos objasnio je da je ideja tek u povojima, no vjeruje da bi za nekoliko godina mogla komercijalno zaživjeti.

– Moramo još unaprijediti tehnologiju i riješiti pitanja regulacije prometa u zraku. Ne smije se dogoditi da paket nekom prolazniku padne na glavu ni da se letjelice međusobno sudaraju – kazao je optimistični Bezos.

Dok snimku probnog leta, koju je kompanija jučer postavila na YouTube, pregledava sve veći broj korisnika, američki mediji nagađaju da je samo pitanje vremena kada će neki domišljati trgovci pronaći način da sličnim letjelicama počnu dostavljati viski, hamburgere, pizze...

>>Radnici Amazona propješače gotovo 18 kilometara po smjeni

Komentara 1

IP
info_punkt
19:52 02.12.2013.

već vidim cigiće kako razapinju mreže između drveća...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije