Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak izumitelja

Umro otac daljinskog upravljača. Kakav bi život bio bez tog izuma?

Eugene Polley
Screenshot
22.05.2012.
u 23:10

Eugene Polley 1955. godine izumio je daljinski upravljač Flash-Matic koji je kao izvor energije koristio svjetlost

Eugene Polley, izumitelj prvog daljinskog upravljača, umro je u 96. godini u bolnici u Chicagu. Priopćila je to tvrtka Zenith Electronics u kojoj je Polley 47 godina radio kao inženjer, javlja BBC.

Polley je 1955. godine izumio daljinski upravljač Flash-Matic koji je bio prvi uređaj za daljinsko upravljanje, a kao izvor energije koristio je svjetlost. Prije njegova izuma, pokušali su izumiti daljinski upravljač koji je s televizorom bio spojen na kabel, no to je bilo neuspješno.

Glasnogovornik Zenith Electronicsa kaže kako je Polley uvijek kraj sebe imao svoj prvi daljinski upravljač. Zajedno s kolegom Robertom Adlerom, 1997. godine osvojio je nagradu Emmy za svoj izum.

Komentara 9

Avatar flegmatik
flegmatik
06:01 23.05.2012.

\"Kakav bi život bio bez tog izuma?\" ---------------------------------------------- Pa bilo bi nesto manje gojaznih.

KR
krilnik2
06:09 23.05.2012.

kao izvor energije koristio svjetlost /******************************/ Znaci nije koristio baterije! Gdje se moze kupiti?

DR
drug
04:52 23.05.2012.

Koliko se sjećam Tesla je prvi radio na daljinskom upravljanju ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije