Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

U Egiptu i Rusiji velik porast broja korisnika društvenih mreža

U odnosu na prošlu godinu broj korisnika mreža poput Facebooka u obje zemlje porastao je 10 posto.
21. prosinca 2011. u 15:56 0 komentara 1 prikaza
'facebook-user-ff'
Foto: Arhiva VL

Upotreba internetskih društvenih mreža u Egiptu i Rusiji jako je porasla u posljednjih godinu dana, pokazalo je istraživanje centra Pew, a taj je porast najvjerojatnije povezan s nedavnim političkim nemirima u tim zemljama, tijekom kojih su se prosvjednici koristili alternativnim komunikacijskim putevima.

Gotovo svi korisnici interneta u Rusiji, to jest 43 posto ispitanih, koriste se društvenim mrežama. Samo se šest posto ispitanih ne koristi tim mrežama, dok se 49 posto uopće ne koristi internetom. U Egiptu se pak samo četiri posto korisnika interneta ne koristi i društvenim mrežama. U obje zemlje zabilježen je 10-postotni rast u odnosu na istraživanje provedeno prije godinu dana.

Na prvom su mjestu po broju korisnika Izrael i SAD, gdje se 53, odnosno 50 posto odraslih koristi društvenim mrežama. Njemačka, Francuska i Japan jedine su zemlje u kojima je više korisnika interneta koji se ne koriste društvenim mrežama od onih koji se koriste.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.