Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

U Egiptu i Rusiji velik porast broja korisnika društvenih mreža

U odnosu na prošlu godinu broj korisnika mreža poput Facebooka u obje zemlje porastao je 10 posto.
21. prosinca 2011. u 15:56 0 komentara 1 prikaza
'facebook-user-ff'
Foto: Arhiva VL

Upotreba internetskih društvenih mreža u Egiptu i Rusiji jako je porasla u posljednjih godinu dana, pokazalo je istraživanje centra Pew, a taj je porast najvjerojatnije povezan s nedavnim političkim nemirima u tim zemljama, tijekom kojih su se prosvjednici koristili alternativnim komunikacijskim putevima.

Gotovo svi korisnici interneta u Rusiji, to jest 43 posto ispitanih, koriste se društvenim mrežama. Samo se šest posto ispitanih ne koristi tim mrežama, dok se 49 posto uopće ne koristi internetom. U Egiptu se pak samo četiri posto korisnika interneta ne koristi i društvenim mrežama. U obje zemlje zabilježen je 10-postotni rast u odnosu na istraživanje provedeno prije godinu dana.

Na prvom su mjestu po broju korisnika Izrael i SAD, gdje se 53, odnosno 50 posto odraslih koristi društvenim mrežama. Njemačka, Francuska i Japan jedine su zemlje u kojima je više korisnika interneta koji se ne koriste društvenim mrežama od onih koji se koriste.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.