Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa bez računala

Toyota i Microsoft udružili snage 
da bi proizveli pametne automobil

toyota
AFP/Pixsell
08.04.2011.
u 16:36

Prvi automobili s ovim funkcijama proizvest će se iduće godine, a Toyota se nada da će do 2015. biti dostupni u cijelom svijetu.

Nakon mobitela, vrijeme je da se “opamete” i automobili. Microsoft i Toyota potpisali su 60 milijuna kuna vrijedan ugovor koji će omogućiti razvoj naprednog informacijskog sustava. Dvije kompanije namjeravaju stvoriti mrežu temeljenu na platformi Windows Azure.

Ona će upravljati funkcijama poput GPS-a, napajanja automobila i multimedijalnih usluga. Svi podaci bit će spremljeni na udaljenom serveru u Microsoftu. Glavna prednost sustava je ta što će vozač sam moći odlučiti koliko će energije trošiti na grijanje, hlađenje i snagu automobila. Prvi automobili s ovim funkcijama proizvest će se iduće godine, a Toyota se nada da će do 2015. biti dostupni u cijelom svijetu.

– Ovo partnerstvo važan je korak u stvaranju boljeg sustava za kretanje i upravljanje energijom – rekao je Toyotin direktor Akio Toyoda. Ostaje nam nadati se da će računala biti dovoljno stabilna i da nam neće otkazati poslušnost tamo gdje najmanje želimo

Komentara 7

Avatar cluesblues
cluesblues
18:49 08.04.2011.

uuu to ce bit \"pametan\" automobil s microsoftovim sofwareom - svakih 100 metara ce se srusit sistem...

LO
lojtra
18:45 08.04.2011.

Driver not found :)

VU
vulgaris
11:34 14.04.2011.

Tko bi pametan povjerio svoj život Microsoftovom softveru????? From Blue Screen Of Death to Death - BSODTD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije