Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sony priznao

Sony priznao nove gubitke - nestalo još 24 mil. podataka

playstation
03.05.2011.
u 08:39

Ukradeni su osobni podaci korisnika mreže Sony Oline Entertainment. Podaci o kreditnim karticama nisu bili kriptirani

Sony je jutros izvijestio da su posljedice hakerskog napada otprije par tjedana mnogo veće nego što se pretpostavljalo. Uz 77 milijuna podataka osobnih korisnika PlayStation mreže, ukradeno je i nestalo još 24,5 milijuna podataka korisnika mreže Sony Oline Entertainment (SOE). Ta mreža uključuje online igre poput Star Warsa ili DC Universe.

Izgubljene informacije, kao i kod korisnika PSN mreže, uključuju imena, adrese s naznačenim podacima o gradu, državi te poštanskom broju, e-mail adrese, zatim podatke o spolu, datumu rođenja, telefonske brojeve te korisnička imena i lozinke. 

Dok su iz Sonyja ustvrdili kako su svi detalji o kreditnim karticama korisnika PSN mreže spremljeni u zaštićene datoteke kojima nije lako pristupiti, kod korisnika SOE mreže o tome se u priopćenju nisu izjašnjavali.

Da bi stvar bila gora, moguće je da su nestali podaci o 12.700 kreditnih i debitnih kartica korisnika izvan SAD-a, a nepoznata je i sudbina podataka 10.700 bankovnih računa korisnika iz Njemačke, Austrije, Nizozemske i Španjolske.

Izgubljeni podaci o kraticama čuvali su se u zastarjeloj bazi podataka iz 2007. godine.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:44 03.05.2011.

Mogli ste barem stavit skiku od trojke.

DU
Deleted user
11:08 03.05.2011.

pa i na dvojci radi online još uvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije