Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Sony priznao nove gubitke - nestalo još 24 mil. podataka

Ukradeni su osobni podaci korisnika mreže Sony Oline Entertainment. Podaci o kreditnim karticama nisu bili kriptirani
03. svibnja 2011. u 08:39 2 komentara 1 prikaza
playstation

Sony je jutros izvijestio da su posljedice hakerskog napada otprije par tjedana mnogo veće nego što se pretpostavljalo. Uz 77 milijuna podataka osobnih korisnika PlayStation mreže, ukradeno je i nestalo još 24,5 milijuna podataka korisnika mreže Sony Oline Entertainment (SOE). Ta mreža uključuje online igre poput Star Warsa ili DC Universe.

Izgubljene informacije, kao i kod korisnika PSN mreže, uključuju imena, adrese s naznačenim podacima o gradu, državi te poštanskom broju, e-mail adrese, zatim podatke o spolu, datumu rođenja, telefonske brojeve te korisnička imena i lozinke. 

Dok su iz Sonyja ustvrdili kako su svi detalji o kreditnim karticama korisnika PSN mreže spremljeni u zaštićene datoteke kojima nije lako pristupiti, kod korisnika SOE mreže o tome se u priopćenju nisu izjašnjavali.

Da bi stvar bila gora, moguće je da su nestali podaci o 12.700 kreditnih i debitnih kartica korisnika izvan SAD-a, a nepoznata je i sudbina podataka 10.700 bankovnih računa korisnika iz Njemačke, Austrije, Nizozemske i Španjolske.

Izgubljeni podaci o kraticama čuvali su se u zastarjeloj bazi podataka iz 2007. godine.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima