Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBALI SMO

POCO F4 GT: Brži i jači, još da ima bolju kameru...

storyeditor/2022-08-04/20220531_104629.jpg
11.08.2022.
u 22:21

POCO F4 GT uspio je uklopiti odlične hardverske komponente, uključujući top Android čipset i atraktivan zaslon. Posebno je impresivno da uz jaki punjač od 120 W bateriju u potpunosti možete napuniti već za 17 minuta

Xiaomijevi pametni telefoni odavno su poznati hrvatskim korisnicima kao jedan od brendova kojima je zaštitni znak kombinirati što bolje specifikacije uz što nižu cijenu. Kako je Xiaomi rastao tako je i širio svoju ponudu mobitela, a postići najbolje performanse uz najnižu cijenu postala je misija Xiaomijeva često hvaljenog podbrenda POCO. U međuvremenu su se stvari malo promijenile pa svi brendovi nastoje pojačati svoje mobitele srednje kategorije. Tako smo dočekali i novu liniju POCO pametnih telefona koja je ove godine stigla u tri nova modela, a imao sam priliku isprobati najjači od njih – POCO F4 GT.

Ovo je ono što biste mogli nazvati nabrijanim mobitelom koji je krcat hardverskim specifikacijama koje možete naći u top Android modelima, a po nešto nižoj cijeni. Doduše, ovo "niža cijena" za ovaj POCO flagship treba se shvatiti uvjetno jer POCO F4 GT stoji 4999 kn (8 GB RAM + 128 GB prostora za podatke). Preostala dva modela upola su jeftinija: POCO X4 Pro 5G stoji 2649 kn, a POCO M4 Pro stoji 1999 (6 GB + 128 GB), odnosno 2299 kn (8 GB + 256 GB).

POCO F4 GT namijenjen je najviše gejmerima i korisnicima koji žele više performanse za nižu cijenu a da im kamera nije primarna. Koristi najjači Android čipset na tržištu ove godine, Qualcommov Spandragon 8 Gen 1 koji podiže performanse za 20 posto u odnosu na prethodni najjači POCO model. Dakako, podržava i 5G. Uz dulje igranje ili puno fotkanja uređaj se može zagrijati. Ovo je, doduše, mana ovog procesora pa nije samo POCO-ov manjak.

Odličan je veliki ravni AMOLED 6,7 inčni zaslon (rezolucija 1080 x 2400 piksela) sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Dakle, ovo je veliki mobitel dimenzija 162,5 x 76,7 x 8,5 mm, a masa mu je 210 grama. Dizajn na prvi pogled podsjeća na mobitele iz kategorije izdržljivosti, ali lijepo je finiširan i ima svoj karakter, dok dojam definitivno podiže odličan ekran. Minus je što kućište nema top standard zaštite, nego tek IP53 certifikat, ali treba računati da ovo ipak nije premium razina Androida koji su redovito skuplji od 1000 eura.

Gejmerima će koristiti magnetski pop-up okidači koji se mogu koristiti za upravljanje u igrama i aplikacijama. Izvan gaming moda okidači se mogu koristiti kao prečac za brzi pristup u pokretu, npr. kao prečac za aktiviranje kamere, snimanja zaslona ili svjetiljke.

Stereo zvučnici su glasni, što i želite dok igrate igre, a iako baterija nije toliko izdržljiva kao na nekim Xiaomijevim mobitelima, oduševit će vas munjevito punjenje baterije (120W!). Već za 17 minuta napunila mi se cijela baterija od 0 do 100 posto! Za 5 minuta baterija je bila već na 38 posto, za 10 minuta na 73 posto, a za 15 minuta na 95 posto! Ovo je stvarno impresivno!

Uz tako snažan potencijal punjenja nije mi bio toliki problem što je nakon oko 23 sata uključenosti baterija pala sa 100 na 15 posto uz 4 sata i 31 minutu korištenja zaslona.

Ono čime definitivno nisam zadovoljan jest – kamera. Očito za POCO ni ovaj put kamere nisu bile glavni fokus, kao što sam već istaknuo – to su više bolje performanse uz jači procesor i grafičku karticu. Kamere su solidne, poslužit će vam u uvjetima dnevnog svjetla. Ali već kod naoblake primijetit ćete da objektivi propuštaju manje svjetla.

Foto: Danijel Lijović

Fotkao sam i snimao video tijekom utakmice američkog nogometa Zagreb Patriotsa dok je bilo dosta oblačno (pred kišu) i puno mi je fotografija bilo polumračno. Zumiranje na neku akciju na terenu nije bilo baš uspješno jer bi se kadar brzo počeo blurati po rubovima.

Prednja kamera za selfieje mi se čini boljom, gotovo svaka fotografija ispala mi je dovoljno svijetla i oštra iako bi se na malo zumiranja počeli gubiti detalji. U svakom slučaju ni selfie kamera nije ništa ekstra niti konkurira top Android mobitelima, ali će vam sasvim dobro poslužiti za svakodnevne situacije.

Foto: Danijel Lijović

Fotografiranje po noći i u uvjetima slabijeg osvjetljenja nije baš najbolje pa tu nemojte puno očekivati, čak ni ako koristite noćni režim snimanja.

Ukratko, ako tražite Android mobitel s odličnim performansama, želite isprobati više igrica, tražite dosta glasnoće, a fotografiranje vam nije među bitnijim stavkama u svakodnevnom korištenju, svakako vrijedi uvrstiti i POCO F4 GT u konkurenciju.

PLUSEVI

Jake performanse za ovu kategoriju

Odličan ekran

Superbrzo punjenje baterije

MINUSI

Prosječne kamere

Baterija bi mogla dulje trajati

Cijena bi mogla biti i povoljnija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije