Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Činite li ih?

Ovih 7 pogrešaka na društvenim mrežama mogu naštetiti vašim odnosima

Foto: screenshot/facebook
01.12.2016.
u 09:20

Pretjerano korištenje društvenih mreža šteti zdravim međuljudskim odnosima

Društvene mreže potpuno su promijenile način na koji komuniciramo. Njihovo pretjerano korištenje postupno šteti zdravim međuljudskim odnosima. Zabavno je listati po pametnom telefonu ili kompjuteru, ali zbog toga smo često isključeni od stvarnosti. Zato donosimo 7 pogrešaka koje ne biste trebali raditi na društvenim mrežama kako ne biste naštetili svojim odnosima. 

1. Ne objavljujte fotografije drugih osoba bez dopuštenja

I sami se uznemirite ako naiđete na svoju fotografiju koju ne želite u javnosti. Zato nemojte objavljivati tuđe fotografije bez njihova dopuštenja. Tako ćete izbjeći moguće sukobe s voljenim osobama, kako piše Reader's Digest

2. Ne koristite društvene mreže kad ste ljutiti

Društvene mreže ne služe za zlostavljanje, pa zlonamjerni komentari ili postavljanje objava dok ste ljutiti zaista ne pomaže. Ne objavljujte stvari da izazovete nečiju reakciju, već se pokušajte umiriti. 

3. Ne objavljujte impulzivno

Super se zabavljati u dobrom društvu, ali to ne znači da trebate objaviti desetine selfieja i hvaliti se izlaskom. Jednom kad objavite sadržaj, ondje je zauvijek pa razmislite hoće li ostaviti negativan ili pozitivan utjecaj. 

4. Nemojte zamijeniti društvene mreže za stvarnu komunikaciju

Razgovor putem društvenih mreža te uživio ili preko telefona jako se razlikuju. Ljudi su društvena bića i trebaju stvarni kontakt kako bi zdravije funkcionirali. Nemojte se skrivati iza online stranica, koje su preuzele naše vrijeme, već odlazite na stvarne događaje među ljude.

5. Ne dijelite previše informacija

Društvene mreže su javne i nisu vaš osobni dnevnik. Privatne informacije, koliko god vas veselile, nemojte pretjerano objavljivati na internetu. Pogotovo interne razgovore između članova obitelji ili u vezi, što se često događa kod korisnika Twittera. Pretjerano dijeljenje informacija šteti povjerenju u vezama.

6. Nemojte lagati

Laganje je općenito problem, ali na društvenim mrežama lakše će vas uloviti. Nemojte objaviti da ste na mjestu na kojem niste ili govoriti stvari samo da impresionirate online prijatelje. Laž će se vrlo brzo razotkriti, a onda ćete imati samo neugodnosti. 

7. Ne dijelite važne novosti prerano

Sretni ste zbog novog posla, automobila, veze? Prije nego li to objavite na društvenoj mreži, radosne vijesti podijelite s voljenim osobama. Posebno vašem partneru/ici jer ljubavna veza temelji se na sigurnosti i poštovanju. Novosti dijelite sa svojim bliskim prijateljima i obitelji, a onda, ako mislite da stvarno važno, objavite i na društvenim mrežama. 

Vječni problem: Imate li ova 4 faktora zaslužna za kemiju u vezi?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije