Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godina dana BlaBlaCara

Otkriveno između kojih gradova Hrvati najviše dijele prijevoz

Volan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
11.03.2016.
u 10:28

Vozači su tijekom te godine na BlaBlaCaru ponudili 60.000 slobodnih mjesta kako bi troškove putovanja podijelili sa suputnicima te, umjesto sami, putovali u društvu.

Više od 1,6 milijuna podijeljenih kilometara na međugradskim putovanjima i 60.000 ponuđenih slobodnih mjesta u automobilima rezultat su prve godine djelovanja najveće svjetske platforme za dijeljenje prijevoza, BlaBlaCara, u Hrvatskoj.

BlaBlaCar je globalni startup koji spaja ljude koji putuju automobilom i imaju slobodna mjesta u autu s onima koji trebaju prijevoz u istom smjeru kako bi putovali zajedno i podijelili troškove prijevoza. Osim u Hrvatskoj, BlaBlacar djeluje u 21 zemlji diljem svijeta i ima ukupno 25 milijuna članova.

U Hrvatsku je BlaBlaCar stigao 11. ožujka 2015., a u povodu svoje prve godišnjice objavili su infografiku koja pokazuje koliko su i kako Hrvati koristili BlaBlaCar u prvoj godini.

Vozači su tijekom te godine na BlaBlaCaru ponudili 60.000 slobodnih mjesta kako bi troškove putovanja podijelili sa suputnicima te, umjesto sami, putovali u društvu. Prosječno zajedničko putovanje hrvatskih članova BlaBlaCara dugačko je 299 kilometara, a tri najpopularnije rute su putovanja Pazin – Zagreb, Rijeka – Zagreb i Split – Zagreb.

Foto: BlaBlaCar

Prosječna dob hrvatskih članova BlaBlaCara je 34 godine. Kod registracije svaki član označava koliko je razgovorljiv tijekom putovanja, od Bla do BlaBlaBla – prema čemu je BlaBlaCar i dobio ime, a Hrvati su, očito, prilično razgovorljivi budući da je samo 1% njih za sebe reklo da su šutljivi, odnosno Bla, priopćio je BlaBlaCar.

>> Uber je vjesnik ekonomije dijeljenja

>> BlaBlaCar prikupio 200 milijuna dolara investicije

Komentara 2

Avatar gecdra
gecdra
11:22 11.03.2016.

Split—Zagreb,na žalost samo u jednom smjeru.

Avatar think pink
think pink
13:50 13.03.2016.

zaista nevjerojatni rezultati - najviše se putuje na relaciji Rijeka – Zagreb i Split – Zagreb!!! a ja mislila Gospić-Vukovar i Grubišno polje-Koprivnica!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije