Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobiteli i tableti

Nokia se vraća: Evo kada bi se trebali pojaviti novi uređaji

nokia
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.08.2016.
u 09:41

Tvrtka HMD otkupila je prava na korištenje branda Nokia, a tvornica u kojoj bi se uređaji trebali proizvoditi, Foxconn, poznata je po proizvodnji iPhonea, BlackBerryja...

Krajem ove godine Nokia bi trebala predstaviti 3 ili 4 uređaja temeljenih na Androidu, no njihovo pojavljivanje trebalo bi se dogodili 2017. godine.

Uređaje će dizajnirati finska tvrtka HMD koju čine bivši zaposlenici Nokije i Microsofta, a proizvodnju će preseliti u tvrtku Foxconn.

Nisu poznati svi detalji o mobitelima i tabletima koje će proizvesti kao niti cjenovni rang u koji će spadati. Navodno će mobiteli biti veličine 5,2 i 5,5 inča, a trebali bi biti opremljeni kamerama od 22,6 megapiksela dok će procesor biti Snapdragon 820, piše Android Authority. 

Tvrtka HMD otkupila je prava na korištenje branda Nokia, a tvornica u kojoj bi se uređaji trebali proizvoditi, Foxconn, poznata je po proizvodnji iPhonea, BlackBerryja te konzola PlayStation 4, Xbox One i Wii U.

>> Nokia i Motorola RAZR vraćaju se na tržište, ali pametniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije