Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavio neizbrisiv trag

Na današnji dan, prije pet godina umro je Steve Jobs

steve jobs
Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
05.10.2016.
u 14:34

Zajedno sa Steveom Wozniakom, Jobs je napravio prvo kućno računalo Apple.

Steven Paul Jobs, suosnivač tvrtke Apple Computer i jedan od najutjecajnijih ljudi u svijetu računalne industrije, umro je na današnji dan 2011. u 56. godini od posljedica rijetke vrste tumora gušterače.

Zajedno sa Steveom Wozniakom, Jobs je napravio prvo kućno računalo Apple. Poslije nekoliko generacija računala Apple, napravio je računalo Lisa. Lisa je bilo prvo računalo koje je imalo ikonice na zaslonu, što su nekoliko godina kasnije kopirale mnoge softverske kompanije, uključujući i Microsoft sa svojim Microsoft Windows operacijskim sustavom.

Sljedeća generacija računala iz njegove produkcije bio je Macintosh, što je naziv vrste jestivih jabuka u SAD-u. Jobs je bio spiritus movens i predsjednik Applea. Od 1986. on je i suosnivač animacijskog studija Pixar (Pixar Animation Studios), poznatog po animiranim filmovima Priča o igračkama (Toy Story), Život buba (A Bug's Life) i U potrazi za Nemom (Finding Nemo).

Ključne riječi

Komentara 1

BA
barbika1
15:13 05.10.2016.

pokoj mu dusi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije