Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba protiv dezinformacija

Murdoch traži od Facebooka da plaća 'pouzdane' medije

Facebook
Reuters/PIXSELL
23.01.2018.
u 06:32

"Facebook i Google su popularizirali uvredljive izvore vijesti kroz algoritme koji su profitabilni za te platforme, no inherentno nepouzdani", priopćio je Murdoch

Medijski mogul Rupert Murdoch u ponedjeljak je pozvao Facebook da "pouzdanim" medijskim kućama isplaćuje sredstva, slično modelu kojim se koriste kabelske tvrtke. 

Njegove izjave dolaze nekoliko dana nakon što je čelnik Facebooka Mark Zuckerberg rekao da će ta društvena mreža prioritizirati "pouzdane" vijesti na svojim stranicama, identificirajući visokokvalitetne izvore i boreći se protiv dezinformacija. 

"Facebook i Google su popularizirali uvredljive izvore vijesti kroz algoritme koji su profitabilni za te platforme, no inherentno nepouzdani", priopćio je Murdoch, čelnik News Corpa, korporacije u čijem su vlasništvu, osim niza australskih, mediji poput američkih Wall Street Journala i New York Posta, te britanskih The Suna i The Timesa. 

Murdoch je istaknuo kako su korektivne mjere koje su Facebook i Google zasad predložili "neodgovarajuće – komercijalno, društveno i novinarski". 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije