Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatni informatički tečajevi za majke i očeve

Microsoftova školica: Roditelji protiv nepoželjnog sadržaja s interneta

skolica-txt.jpg
import
02.10.2007.
u 22:15

Kako spriječiti dolazak nepoželjnih tekstova, e-mailova, pristup neodgovarajućim programima i druge pošasti koje djecu vrebaju s različitih internetskih stranica i adresa, roditelji će naučiti ne besplatnim informatičkim tečajevima.

Teorija i praksa
Serija besplatnih tečajeva o sigurnosti djece na internetu održavat će se do kraja godine u organizaciji Net Akademije i Microsofta. Cilj je tečajeva osposobiti roditelje za prepoznavanje i uklanjanje mogućih i najčešćih prijetnji na netu  online predatora, kršenja privatnosti, cyber bullyinga, pornografskih sadržaja, dezinformacijskih sadržaja, krađe identiteta i zloporaba pretraživanjem internetskog sadržaja.

Tečajevi će biti podijeljeni na teorijski i praktični dio, a na njima će se roditelji educirati kako odabrati najprikladnije rješenje za suzbijanje opasnosti. Na praktičnom dijelu naučit će kako programirati vlastito računalo i spriječiti dolazak i dostupnost nepoželjnog sadržaja.

Očekuje se da će taj oblik edukacije proći nekoliko stotina roditelja koji, kako ističe voditelj projekta Slaven Crnjac, ne trebaju imati nikakvo predznanje o internetu.

Sve radionice vodit će stručnjaci za računalnu sigurnost i pedagozi, a polaznici će nakon završenog tečaja dobiti potvrdu o završenom tečaju.

Razgovor s djecom
- Serijom tečajeva o sigurnosti na internetu želimo da roditelji dobiju potrebna tehnička znanja, ali još više da nauče kako ih prenijeti djeci i kako uspješno komunicirati s djetetom o internetskim opasnostima  ističe Crnjac i dodaje da će se polaznicima tečaja predstaviti i Microsoftova sigurnosna rješenja koja im u određenoj mjeri jamče zaštitu djeteta od neprimjerenih sadržaja s weba. Zaštite postoje na različitim razinama, odnosno roditelj može odlučiti što smatra nepoželjnim za svoje dijete na internetu i u skladu s tim izabrati rješenja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije