Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VRIJEME DA DIJETE ODRASTE'

Kraj jedne ere: Osnivači Googlea povlače se s ključnih pozicija

Sergey Brin i Larry Paige
Foto: Google
1/3
03.12.2019.
u 23:43

Pretpostavlja se kako je vrijednost Alphabeta (Googlea) oko 900 milijardi dolara, među kojima su kompanije kao što je Youtube i FitBit,

Suosnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin prestat će voditi Google i njezinu krovnu kompaniju Alphabet, a direktor Sundar Pichai će preuzeti vođenje dviju kompanija. 

U priopćenju za javnost navodi se kako je došlo vrijeme kako se 'pojednostavni struktura menadženta'. U posljednjih nekoliko godina, Brin i Page prepustili su sve više poslova Pichaiju, koji je postao javno lice kompanije otkako je postao direktor tehnološkog diva 2015. godine.

"Da je Google osoba danas bi imala 21 godinu, a to znači da je vrijeme da napusti gnijezdo. Bila je golema privilegija biti duboko uključen u dnevne operacije kompanije tako dugo, ali vjerujemo da je vrijeme da preuzmemo ulogu ponosnih roditelja, i da nudimo naše savjete i ljubav, ali ne i da svakodnevnog gnjavimo. Prirodno je da želimo da se pojednostavi upravljačka struktura. Nikad nismo bili od onih koji bi se držali za uloge, kada postoji bolji način za vođenje kompanije. Alphabet i Google više ne trebaju dva glavna direktora i predsjednika. Sundar će biti šef i Googlea i Alphabeta", poručili su u pismu 

Pretpostavlja se kako je vrijednost Alphabeta (Googlea) oko 900 milijardi dolara, među kojima su kompanije kao što je Youtube i FitBit, piše YahooNews.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ZLO
ZLO
23:54 03.12.2019.

Ma di se oni povlače ... Vlast je slađa od od bilo koje love. Oni su i dalje vlasnici firme. Ovo je samo pregrupiranje kako bi se ova dva mogli posvetiti bitnijim "izazovima".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije