Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Kraj jedne ere: Osnivači Googlea povlače se s ključnih pozicija

Pretpostavlja se kako je vrijednost Alphabeta (Googlea) oko 900 milijardi dolara, među kojima su kompanije kao što je Youtube i FitBit,
03. prosinca 2019. u 23:43 2 komentara 2141 prikaza
Sergey Brin i Larry Paige
Foto: Google
Pogledajte galeriju 1/3

Suosnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin prestat će voditi Google i njezinu krovnu kompaniju Alphabet, a direktor Sundar Pichai će preuzeti vođenje dviju kompanija. 

Kako bi bez njega? Google danas slavi 21. rođendan, a evo kako je sve krenulo i koji su najtraženiji pojmovi

U priopćenju za javnost navodi se kako je došlo vrijeme kako se 'pojednostavni struktura menadženta'. U posljednjih nekoliko godina, Brin i Page prepustili su sve više poslova Pichaiju, koji je postao javno lice kompanije otkako je postao direktor tehnološkog diva 2015. godine.

"Da je Google osoba danas bi imala 21 godinu, a to znači da je vrijeme da napusti gnijezdo. Bila je golema privilegija biti duboko uključen u dnevne operacije kompanije tako dugo, ali vjerujemo da je vrijeme da preuzmemo ulogu ponosnih roditelja, i da nudimo naše savjete i ljubav, ali ne i da svakodnevnog gnjavimo. Prirodno je da želimo da se pojednostavi upravljačka struktura. Nikad nismo bili od onih koji bi se držali za uloge, kada postoji bolji način za vođenje kompanije. Alphabet i Google više ne trebaju dva glavna direktora i predsjednika. Sundar će biti šef i Googlea i Alphabeta", poručili su u pismu 

Pretpostavlja se kako je vrijednost Alphabeta (Googlea) oko 900 milijardi dolara, među kojima su kompanije kao što je Youtube i FitBit, piše YahooNews.

Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • ZLO:

    Ma di se oni povlače ... Vlast je slađa od od bilo koje love. Oni su i dalje vlasnici firme. Ovo je samo pregrupiranje kako bi se ova dva mogli posvetiti bitnijim "izazovima".