Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTOAPARAT

Kako snimati video, a kako fotografije

Foto: Thinkstock
20.11.2017.
u 12:01

Na novijim Androidima naći ćete i Googleovu aplikaciju Fotografije koju možemo preporučiti i vlasnicima iPhonea, jer je odličan alat

Otkako su se pojavili smartfoni, posve se promijenio način na koji fotografiramo. Fotoaparati se prodaju slabije nego ikad – jer za njihovu cijenu možete kupiti smartfon koji ne snima puno lošije – ali snima se više nego ikad. Stvar je u tome da mobitel imamo uvijek uz sebe, pa nikad ne moramo propustiti priliku za snimanje zgodne, štosne, atraktivne fotografije.

Drugi razlog zašto toliko „fotkamo“ je što smartfoni svoj epitet „pametnih“ uređaja itekako zavrjeđuju upravo kamerama. Brzo ćete otkriti da je često dovoljno okinuti, bez ikakvih priprema i detaljnih podešavanja, a snimke ispadaju sasvim pristojno (ako je bilo dovoljno svjetla: u polumraku ne očekujte bogznašto, tim prije što bljeskalice na mobitelima nisu od velike koristi).

Današnji mobiteli imaju (barem) dvije kamere: jednu sprijeda – koja najčešće služi za snima nje samog sebe (takozvani selfie) i eventualno za videorazgovore, te jednu straga – onu glavnu.

Za snimanje nudimo iste one savjete koje smo već ponudili u ovom tekstu: nemojte ni pokušavati otkriti sve mogućnosti odjednom – ima ih previše! Radije si uzmite vremena da prilikom prvog upoznavanja polako prošećete mogućnostima – bez obaveze, s vremenom ćete otkriti što vam je od koristi. Isto vrijedi i za Album, kojeg ćete sigurno rado koristiti da se pohvalite poznanicima svojim snimkama.

Na novijim Androidima naći ćete i Googleovu aplikaciju Fotografije koju možemo preporučiti i vlasnicima iPhonea, jer je odličan alat – ne samo za gledanje snimki i automatsko popravljanje, nego i za njihovo spremanje u „oblak“, dijeljenje s prijateljima… K tome, umjetna inteligencija joj omogućava da automatski složi snimke u foto-albume i kreira zabavne animacije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Michele.Jones566
Michele.Jones566
16:56 10.01.2018.

Google sada plaća 1000 do 1500 dolara dnevno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam 34872 dolara u prvom mjesecu s tog posla. Moja sestra prijateljica je u prosjeku 40000 dolara za nekoliko mjeseci i ona radi oko 35 sati tjedn0. Ne mogu vjerovati kako je to bilo lako kad sam ga isprobala. Potencijal s tim je beskrajan. To je ono što radim >>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.­B­u­zz­C­a­s­h­3­.­C­o­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije