Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DxO LISTA

Huawei Mate Pro 10 po kvaliteti kamere dobio više bodova od iPhonea 8 Plus i Note 8

Huawei Mate 10
Foto: Danijel Lijović
1/2
26.10.2017.
u 09:52

Kao prednosti Mate 10 Pro kamere su istaknute dobra ekspozicija koja posebno dolazi do izražaja u zatvorenim uvjetima te široki promjer optičke leće

Samo tjedan dana nakon predstavljanja svoje nove flagship Mate serije pametnih telefona Huawei se pohvalio prvim priznanjem. I to za kvalitetu kamere na jačem modelu - Huawei Mate 10 Pro

DxO, nezavisna softverska tvrtka poznata po ocjenjivanju kamera integriranih u pametne telefone, ocijenila je senzore kamere Huawei Mate 10 Pro pametnog telefona predstavljenog u Münchenu. Huawei Mate 10 Pro ocijenjen je tako s 97 bodova.

DxO je na svojim službenim stranicama objavio rang listu mobilnih uređaja s najboljim kamerama, a Huawei Mate 10 Pro našao se na drugom mjestu. Ispred je Googleov Pixel 2 sa 98 bodova. A Mate 10 Pro je iza sebe ostavio renomiranije brendove Appleov iPhone 8 Plus i Samsungov Galaxy Note 8 koji su podijelili 3. mjesto sa po 94 boda.

Samo mjesec dana ranije najbolje je kotirala kamera novog iPhonea 8 Plus, koja je u testu DxO-a tada bila proglašena najboljom kamerom bilo kojeg pametnog telefona ikad. 

Cijelu listu možete pogledati OVDJE.

Kao prednosti Mate 10 Pro kamere su istaknute dobra ekspozicija koja posebno dolazi do izražaja u zatvorenim uvjetima te široki promjer optičke leće koja omogućuje produciranje blagog, ali atraktivnog Bokeh efekta.

Senzori kamere na novom Mate 10 Pro uređaju dobili su 86 bodova za preciznost i reprodukciju boja, 96 bodova za automatsko
fokusiranje, 67 bodova za teksturu, 84 boda za bljeskalicu i 50 bodova za Bokeh efekt kod fotografiranja.

Huawei Mate 10 Pro pokazao se vrlo sposobnim i prilikom snimanja videa, čime je postigao rezultat od 90 bodova. Što se tiče video autofokusa, on je brz i precizan s dobrim mogućnostima praćenja te niskom razinom buke.

“Uz dobru ekspoziciju, Huawei Mate 10 Pro nudi i široki dinamički raspon, a senzori fotoaparata vrlo su brzi i osiguravaju ponovljiv autofokus”, napisala je tvrtka DxO Mark u recenziji uređaja.

S postavom dvostrukog fotoaparata, razvijenog u suradnji s tvrtkom Leica, uređaj kombinira 12 Mp RGB i 20 Mp jednobojni senzor, čime postiže visok rezultat na službenoj DxO ljestvici. Dva f/1.6 leća s Leica optikom, dvostruki zoom, fazna detekcija i lasersko automatsko izoštravanje te dvostruka LED bljeskalica samo su neke od ključnih specifikacija kamere Huawei Mate 10 Pro mobilnog uređaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije