Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Hrvatska IT kompanija među prvih 6 FinOps Certificiranih Service Providera u svijetu

Neos je IT kompanija koja se bavi cloud rješenjima, naprednom analitikom i razvojem aplikacija za globalne tvrtke.
25. kolovoza 2020. u 15:14 81 prikaza
Neos

Ovog kolovoza postali su dio FinOps Udruge kako bi podržali i promovirali disciplinu financijskog upravljanja cloudom kroz najbolje prakse, edukaciju i standarde.

FinOps – Novi Operativni Model za Cloud

FinOps metodologija donosi pomak u razumijevanju troškova u cloudu i donošenju informiranih poslovnih odluka i na taj način povećava poslovnu vrijednost clouda. Kompanije koje koriste FinOps vodilje i najbolje prakse mogu ostvariti najbolju vrijednost za svaki dolar potrošen u cloudu.

Uz to što FinOps omogućuje kompanijama da razumiju troškove clouda, pomaže povećati odgovornost za odluke o trošenju, donosi centralizirane procese koji omogućuju alokaciju trošenja na timove i maksimizira učinkovitost kupovine.

FinOps ukorijenjen u Neos Timovima

Tvrtka Neos posljednjih je godinu dana dio FinOps pokreta i među zaposlenicima već ima tucet certificiranih FinOps praktičara. Uveli su FinOps prakse u svoje poslovne procese i timove nakon sudjelovanja na CloudyCon konferenciji za FinOps u rujnu 2019.

Svaki njihov konzultantski projekt obogaćen je FinOps principima, posebno u obliku turn-key rješenja za cloud potrebe njhovih klijenata. Uz to razvijaju i CloudVane za upravljanje troškovima multiclouda, baziran na FinOps životnom ciklusu i posljednjim cloud tehnologijama.

Uvođenje Globalnog FinOps Pokreta na Regionalno Tržište Cloud Usluga

Neos se nalazi među prvih šest globalnih cloud service providera koji su certificirani od strane FinOps udruge. FinOps Certified Service Provider (FCSP) je pred kvalificirani red provjerenih service providera s dubokim iskustvom u pomaganju poduzećima da uspješno usvoje prakse upravljanja cloud financijama.

Kao FCSP partner, Neos nudi FinOps podršku, konzultacije, profesionalne usluge i edukaciju za put kroz financijsko upravljanje cloudom za kompanije. FinOps Udruga se sastoji od gotovo 2000 individualnih članova praktičara iz cijelog svijeta, koji predstavljaju više od 1200 kompanija.

„Zahvaljujući potrebi za novim suradnjama koje podržavaju cloud nabavu između IT i financijskih timova, FinOps zajednica brzo raste,“ izjavio je J.R. Storment, predsjednik FinOps Udruge. „Imamo postavljenu infrastrukturu i smjernice za upravljanje koje će podržati ovo ubrzanje i omogućiti mogućnosti za vrhunsku edukaciju i trening u ovoj disciplini. Predanost naših osnivačkih članova omogućuje nam upravo to, i radujemo se radu s njima u nadolazećim godinama.“

O Neosu
Neos je hrvatska kompanija sa sjedištem u Zagrebu koja pruža poslovna rješenja i usluge na poljima System Infrastructure, Rapid Application Development, Data Analytics i Cloud Integration. Već 18 godina surađuju s vodećim kompanijama iz raznih industrija s naglaskom na financijskim uslugama, telekomunikacijama te javnom sektoru.

Vladimir Pecelj
POVRIJEĐEN I LJUTIT
Životna drama čovjeka kojem su se mnogi divili, oduzeli su mu krov nad glavom
Računalo
Novi način učenja
5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu