Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati teoretičar zavjera

Facebook izbacio Pernarova obožavatelja – 'fašistički Facebook obrisao mi je stranicu'!

Sanjin Strukic/PIXSELL
02.05.2020.
u 15:20

I David Icke ima 'zasluga' u spaljivanju baznih stanica po Europi jer po njegovom tumačenju uvođenje te mreže ima veze s pojavom koronavirusa

Najveća svjetska društvena mreža ugasila je stranicu Davida Ickea, jednog od najpoznatijih svjetskih teoretičara zavjera zbog objavljivanja 'dezinformacija o zdravstvenoj brizi koje bi mogle izazvati štete po zdravlje ljudi', prenio je jučer tu informaciju britanski BBC.

Kako se tumači, Icke je na svojoj stranici dijelio nekoliko lažnih tvrdnji o koronavirusu poput one da je pandemija povezana sa 5G mrežom. Također je u jednom videu ustvrdio kako iza izbijanja virusa stoji židovska grupacija. U službenoj Facebookovoj objavi stoji kako su 'maknuli stranicu zbo kontinuiranog kršenja politike zabran zlonamjernih dezinformacija'. Icke je, pak, na svojem Twitteru objavio kako je 'fašistički Facebook obrisao stranicu Davida Ickea – elite su PRESTRAVLJENE'.

Sve je, izgleda, krenulo u petak kada je britanski Centar za suzbijanje digitalnih laži otvorenim pismom javnosti pozvao tehnološke kompanije da ugase Ickeove profile. Jer, kako su navodili, Amazon, Facebook, Twitter i You Tube uvećali su 'Ickeov rasizam i dezinformacije o COVIDu-19 prema milijunima ljudi'. Navodi se i kako su videi u kojima Icke iznosi 'neistinine i teorije zavjera o COVIDu-19' pogledani više od 30 milijuna puta.

Video - Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

 

Uz spomenutu tvrdnju o 5G, Icke je u jednom YouTubeu tvrdio i kako 5G onemogućuje ljude da upijaju kisik, pa onda kako nije moguće zaraziti se novim koronavirusom rukujući se, ali i kako je na Twitteru objavio kako Njemačka namjerava legalizirati silovanje za Muslimane. YouTube je već ranije maknuo video u kojem Icke tvrdi kako postoji veza između 5G i koronakrize. Podsjetimo, već je na nekoliko mjesta u Europi zabilježeno spaljivanje i oštećivanje baznih stanica zbog vjerovanja da 5G ima nekog utjecaja na pojavu novog koronavirusa.

Upitan što misli o tome da se u Engleskoj i Sjevernoj Irskoj spaljuju bazne stanice za 5G odgovorio je da 'ako 5G nastave stavljati svugdje gdje oni to žele, ljudski život kakav poznajemo gotov je… pa onda ljudi moraju donijeti neke odluke'. Ipak, brisanje Facebook stranice ne znači da je Icke nestao s društvenih mreža.

On na Facebooku ima drugi profil gdje je aktivno 68.000 pratitelja, i dalje mu je aktivan profil na Twitteru koji ima politiku uklanjana potencijalno štetnog sadržaja, prije baniranja konkretnih osoba. Ima još onih koji se slažu s takvom politikom te smatraju kako je uklanjanje profila cenzura, ali ne i uklanjanje potvrđeno lažnih vijesti i dezinformacija. Na YouTubeu njegov kanal ima više od 900.000 pretplatnika, stranica na Facebooku imala je gotovo 800.000 lajkova, na Twitteru i dalje ima 288.000 pratitelja. Podsjetimo, Icke je prije tri godine bio i zagrebačkim gostom kada je upoznao i Ivana Pernara nazivajući ga 'političarem kojega vrijedi slušati' a godinu dana kasnije čestitao mu je i rođendan nazivajući ga 'velikim čovjekom'.

Komentara 12

DU
Deleted user
03:16 03.05.2020.

Jedan luđak manje na facebooku. :-)

ST
Starotopoljanin
10:55 02.05.2020.

katastrofa ovih dvoje dabalebarosa.paraziti.

ZN
znam
11:28 02.05.2020.

5G nema direktne veze sa korona virusom. Najbolji tehnicki opis 5G dao je Oram Miller.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije