Naslovnica Tech/Sci Znanost

Dragan Primorac izabran za predsjednika Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti

U radu Kongresa sudjeluje i zamjenik američkog državnog odvjetnika Rod Jay Rosenstein
23. veljače 2018. u 08:48 10 komentara 910 prikaza
Prof. dr. Dragan Primorac i predsjednica Američke Akademije za forenzične znanosti Susan Ballou

Odlukom Skupštine Američke akademije za forenzične znanosti na dužnost predsjednika Odbora za međunarodne odnose izabran je prof. dr. Dragan Primorac, hrvatski znanstvenik i bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa. To je njegov drugi uzastopni izbor na jednu od ključnih pozicija najuglednije svjetske organizacije iz područja forenzičnih znanosti. Vijest je objavljena u Seattleu u SAD-u tijekom održavanja godišnje konferencije Akademije.

Utjecajna organizacija Predsjednici uručena odluka o primanju u počasno članstvo AAFS

U radu Kongresa sudjeluje i zamjenik američkog državnog odvjetnika Rod Jay Rosenstein, te više od 4000 stručnjaka koji dolaze iz 50 saveznih država SAD-a te Kanade i 45 država svijeta.

Američka akademija za forenzične znanosti sa sjedištem u Colorado Springs-u u svom radu okuplja djelatnike ministarstva pravosuđa, američke vojske i državnih policija, državnog odvjetništva, Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA), američkih sveučilišta, znanstvenih institucija, itd, a svoj rad objedinjuje kroz 11 zasebnih sekcija koje obuhvaćaju područja kriminalistike, nacionalne sigurnosti, pravosuđa, medicinskih i tehničkih znanosti, te niza subspecijalističkih područja.

Tijekom rada Kongresa, posebno su obrađene teme vezane uz ulogu forenzičara u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i bioterorizma, te međunarodne suradnje i primjene novih znanstvenih otkrića pri otkrivanju identiteta počinitelja kaznenog djela.

U ZAGREBU Predstavljen udžbenik Medicinska biokemija i laboratorijska medicina u kliničkoj praksi Nobelova nagrada Nobel za medicinu Otkrili kako radi biološki sat Intervencija u genetiku Izbrisali bolestan gen u embriju
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Čestitka našem gosp. profesoru. To samo zanači da treba raditi svoje. Izvan naše domovine se cijeni rad i stručnost, podobost, narodnost i sl. nije važna.

 • Vjerica Galic:

  Binga01 bila si u pravu, Đikiić je uskrsnuo pod imenom lucio2. On jednostavno treba liječenje i netko tko ga zna mu to treba savjetovati. To nije sramota, događa se i sposobnijim i pametnijima od njega, koji jednostavno "izgore". Meni se ... prikaži još! čini da je on "izgorio" u znanosti, došao do nekih svojih limita i pokušava se iz toga "izvući" i kreniti prema politici. No umjesto da kapitalizira što je napravio u bazičnim znanostima (od čega doduše nitko nije imao koristi osim njega) on postaje tipičan političar s najprljavijim i najgorim manirama. Zato većina ljudi na to njegovo ponašanje kaže fujj.

 • Binga01:

  Sada će Đikić poludjeti i opet početi rovariti, pa zar nije on najveći genij s ovih prostora, a nitko to ne shvaća.