Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojava ima ime

Čujete da vam zvoni mobitel, iako vas nitko ne zove? Niste jedini!

mobiteli
Marko Prpić/PIXSELL
02.09.2013.
u 12:16

Zanimljivo je da muškarci fantomsku zvonjavu čuju češće od žena, a mladi ljudi češće od starijih

Ako vam se ikad dogodilo da čujete da vam zvoni ili vibrira mobitel iako vas nitko ne zove, niste jedini. Ta se pojava naziva fantomski pozivi, a kod svakog trećeg Nijemca pojavila se bar jednom, piše N-TV. Čak 25 milijuna Nijemaca čulo je fantomske pozive.

Istraživanje tehnološke udruge BITKOM provedeno na 1003 osobe pokazalo je da su osjetila najmanje jednom prevarila 39 posto ljudi. Prije dvije godine fantomske pozive čulo je 31 posto ili oko 18 milijuna Nijemaca. Zanimljivo je da muškarci zvonjavu čuju češće od žena, 42 u odnosu na 36 posto. Pojava je također češća kod mlađih od 30 godina nego kod starijih građana (50, odnosno 20 posto).

Čak trećina vlasnika mobitela rekla je kako im je čudno kada cijeli dan ne prime poziv ili poruku, ili kada se to događa rjeđe nego inače. Taj udio kod osoba mlađih od 30 godina još je veći i iznosi 40 posto.

>> Planirate svom djetetu kupiti mobitel? Evo što morate znati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije