Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO NAS ČEKA

Bug Future Show 2015 spreman za prepuno kino Europa

Bug Future Show
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.01.2015.
u 14:21

Strani predavači i domaći stručnjaci prenijet će najnovije ICT trendove, ali ponovno kao modernu i impresivnu audio-vizualnu predstavu, poručuju organizatori

Kakvi nas neočekivani obrati očekuju u budućnosti kada je riječ o tehnologiji novca, plaćanja ili zaduživanja, kakvim ćemo se automobilima voziti u eri povezanih, električnih i bezčovječnih vozila te što je, nakon smartfona, tableta i phableta sljedeći megahit među mobilnim gadgetima. Sve su to trendovi i teme koje će privući ICT zajednicu i geekove na još jedan Bug Future Show, 29. siječnja 2015. u zagrebačko kino Europa. Bugovci očekuju da će zaljubljenici u tehnologiju i Bugovi čitatelji i ove godine zauzeti sva slobodna mjesta na jedinom tech showu u regiji kako bi otkrili što je to neočekivano što možemo očekivati od tehnologija budućnosti.

- Kod nas se održavaju brojne tehnološke konferencije, različitih profila, ali Bug Future Show je osmišljen tako da bude potpuno drugačiji od svih. Cijeli događaj pripremamo kao audio-vizualnu predstavu, odnosno stavljamo naglasak na show. Naše teme su futurističke, bilo da se bavimo biznisom ili ICT-em, pa težimo tome da i sama izražajna forma svih događaja tijekom BFS-a bude moderna, zabavna i dojmljiva posjetiteljima - rekao je Miroslav Rosandić, glavni urednik Buga.

Iako se održava tek drugu godinu, show je već privukao i strane predavače, pa će David McWilliams, irski ekonomski komentator i publicist, otvoriti tematski niz i prenijeti može li irski Hi-Tech model biti kopiran i u Hrvatskoj kao i opći pregled budućnosti globalne ekonomije tehnološkog sektora, s naglaskom na EU i Hrvatsku. Zanimljiv pogled na stvaranje moderne glazbe dat će Mark Moebius, prvi čovjek njemačkog startupa Nagual Soundsa, a panel rasprave '5G novac' i 'Twenty20 automobili' otvorit će aktualna pitanja o nekima od najnovijih trendova i zasigurno dati neočekivane odgovore. ICT i svemir također su nerazdvojni, pa će Ante Radonić, voditelj planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu, govoriti o privatnim tvrtkama koje grade i planiraju koristiti rakete i svemirske letjelice. Svi detalji programa dostupni su ovdje.

I brojni drugi eksperti iz Buga i IT zajednice te razgovori uživo, scenski performansi i video projekcije čekaju sve zainteresirane. No, s obzirom na zanimanje, još samo kratko imaju priliku osvojiti pozivnicu bez koje ipak ne mogu ući na besplatni show. Dovoljno je napraviti selfie s mjesečnikom Bug i tvitati fotografiju s hashtagom #bfs2015 ili poslati sliku svoje kolekcije magazina na e-mail nekog od Bugovaca.

- Cijela hrvatska ICT zajednica ponovno se okuplja s nama na istom mjestu, kako bismo zajedno uživali u tehnologijama budućnosti. Sretan sam što s kolegama iz redakcije kreiram ovo jedinstveno događanje za naše podneblje koje će svojom veselom, ležernom i neformalnom atmosferom ostati trajno u pamćenju svih zaljubljenika u tehnologiju - izjavio je Dragan Petric, izvršni urednik Buga.

Cjelodnevni tehnološki show uz moto 'Očekujte neočekivano' koncipiran je kao kombinacija scenskog programa i popratnog izložbenog programa koji će se istovremeno održavati u istom prostoru. Scenski program će se odvijati u glavnoj dvorani kina Europa te paralelno u Dvorani Müller u kinu Europa. U predvorju kina Europa bit će izložba najnovijih uređaja, gadgeta i ostalih proizvoda sponzora koje će posjetitelji moći isprobati. Posjetitelji će moći osvojiti vrijedne nagrade sponzora tijekom održavanja BFS-a, odnosno neke od najzanimljivijih i najtraženijih uređaja kao što su Sony Xperia Z2 Tablet, smartfoni Sony Xperia Z3 i HTC Desire 820, pametne narukvice Sony Smartband, Intelove procesore i SSD diskove, HP-ove miševe te još doslovce stotine drugih nagrada. Cjelodnevno druženje završit će projekcijom svih osam epizoda prve sezone HBO-ove serije 'Silicijska dolina'.

-   Drago nam je što smo ponovno glavni partneri Bug Future Showa. Osim s vrijednim nagradama za sudionike, HT će sudjelovati i u programu showa o temama za koje tek očekujemo velike pomake i zanimanje korisnika, kao što su mobilno plaćanje i komercijalni automobili bez vozača. Svjetske trendove uvijek nastojimo prenijeti i na lokalno tržište, pa vjerujem da će kolege svim sudionicima prenijeti i zanimljive poglede kako mi u HT-u vidimo razvoj sektora – istaknula je Antonija Jergović, direktorica Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu.

Bug Future Show 2015 organizira tvrtka Bug d.o.o., izdavač najtiražnijeg tech časopisa u regiji Buga, najutjecajnijeg časopisa za IT profesionalce Mreže, najposjećenijeg tech portala u regiji Bug Onlinea te najdugovječnije tech video produkcije Bug TV-a. Glavni sponzor je Hrvatski Telekom, a događaj su podržali i HP, HTC, Intel, Samsung, Sony, Mazda, Zagrebačka banka i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije