Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STVORILI PANIKU

Bijesni korisnici prelaze na druge servise: WhatsApp odgodio najavljene promjene

WhatsApp
Foto: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL
1/4
15.01.2021.
u 22:26

Platforma je pokušala ugasiti požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Storea i  Google Playa.

WhatsApp je u petak objavio da za tri mjeseca odgađa promjene uvjeta korištenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom.

"Odgađamo datum na koji će korisnici morati pročitati i prihvatiti uvjete", napisala je tvrtka na blogu.

Izmjene su trebale stupiti na snagu 8. veljače, a sada je tvrtka objavila da se to neće dogoditi prije 15. svibnja.

WhatsApp je istaknuo da ažuriranje neće "ojačati naš kapacitet podjele podataka s Facebookom", već je prije svega usmjereno prema pomoći tvrtkama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme.

"Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja, i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice", istaknuto je.

Konverzacije na WhatsAppu i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost vidjeti te privatne poruke, tvrdi kompanija.

Prošlotjedna najava o ažuriranju uvjeta korištenja stvorila je paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrijednosti  WhatsAppa. Aplikacija je, podsjeća France presse, gradila reputaciju na zaštiti podataka.

Platforma je pokušala ugasiti požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Storea i  Google Playa.

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar GeniKameni
GeniKameni
01:45 16.01.2021.

Nicija nije gorjela do zore... Mislim da ljudi ne prelaze na druge servise samo zbog promjene uvjeta koristenja WhatsAppa, nego mnogo vise zbog sramne Zuckerbergove uloge u suzbijanju slobode govora i sikaniranju cak i jos uvijek aktualnog americkog predsjednika. Telegram je pocetkom ovog mjeseca imao oko 500 milijuna korisnika, a samo u zadnja tri dana taj broj se povecao za jos 25 milijuna! Taj trend ce biti vrlo tesko zaustaviti...! U samo par dana vrijednost Facebooka je pala za oko 48 milijardi US$ a Twittera za oko 3.5 milijarde US$! Nadam se da ce se i taj trend nastaviti... samo mnogo brze! Te tvrtke koje promoviraju diktaturu, kriminal i ukidanje temeljnih ljudskih prava i sloboda... to treba zgaziti i unistiti za sva vremena. Kredibilna konkurencija je vec tu (Parler), a bit ce ih jos... iako se mafijasko drustvo svim silama trudi zaustaviti njihov rast, unistiti ih i eliminirati... Neke tuzbe su vec podignute, za nadati se da oni mogu razbiti taj monopol. Sve u svemu, Cetvrtom Reichu se ne pise dobro bez obzira sto oni misle da im vise nitko nista ne moze. Ako mafija ostane na vlasti cijeli mandat, nametnuti rat na drustvenim mrezama bi se vrlo lako mogao preseliti na ulice americkih gradova...

ZA
zagi101
23:27 15.01.2021.

koju god platformu koristite čim ste na internetu sve znaju o vama. samo naivac misli drukčije

Avatar gmail
gmail
22:35 15.01.2021.

Sve se može kad se zavrne glavni dovod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije