Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEGAHIT IGRA

Muzej holokausta zabranio igranje Pokemona: 'To je iznimno neprikladno'

pokemon go
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.07.2016.
u 07:09

Pokemon GO je nova igrica za "pametne" telefone, koja je u kratko vrijeme stekla veliku popularnost

Muzej holokausta u Washingtonu zabranio je posjetiteljima igranje popularne igrice Pokemon GO u njegovim prostorijama, ocijenivši to "iznimno neprikladnim" ponašanjem na mjestu posvećenom žrtvama nacizma.  

Pokemon GO je nova igrica za "pametne" telefone, koja je u kratko vrijeme stekla veliku popularnost, u kojoj igrači trebaju virtualna čudovišta iz crtane serije Pokemon hvatati na stvarnim lokacijama, u ovom slučaju u samom Muzeju holokausta.

No, mogućnost da u prostorije u kojima se odaje počast žrtvama koncentracijskih logora i drugih strašnih zločina ulete igrači koji će zagledani u ekrane svojih "smartphonea" tražiti kompjuterizirane figurice šokirala je upravu Muzeja, tako da je njihov direktor za odnose s javnošću Andy Hollinger zatražio da objekt Muzeja bude izostavljen iz igrice.

"Tehnologija može biti važno oruđe za učenje, no ova igrica je vrlo udaljena od naše edukacijske i memorijalne misije", rekao je Hollinger dodajući kako uprava Muzeja potiče posjetitelje na korištenje mobitela, ali za bilježenje i dijeljenje slika muzejskih izložaka i svojih dojmova. 

>> Igrate Pokemon GO? Možda bi trebali provjeriti postavke o privatnosti

Komentara 3

MA
majlena
10:29 13.07.2016.

Čestitke administratoru. Moj odgovor ovom govnetu je obrisan, a njegov komentar i dalje zagađuje prostor.

LI
liliZG
13:14 14.07.2016.

to konstantno buljenje u sve oblike tehnikalija je već postalo apsolutno nemoguće... zabraniti po hitnom postupku, ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije