Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆI NAVODI

Igrate Pokemon GO? Možda bi trebali provjeriti postavke o privatnosti

pokemon
Screenshot Youtube
12.07.2016.
u 08:39

- Pokemon GO pristupa samo osnovnim informacijama Google profila, tvrde u Nianticu.

Od kada je objavljena, igrica Pokemon Go zaludjela je cijeli svijet, a Nintendu je u samo nekoliko dana naglo porasla vrijednost za 9 milijardi dolara, i još raste.

Dok milijuni pokušavaju na ulici skupiti pokojeg Pokemona, tvrtka Niantic koja je razvila igricu, sigurno je skupila sve. No, ovdje se ne radi o Pokemonima već o vašim podacima

Kao i svaka aplikacija koja koristi GPS pametne telefone, i Pokemon Go prikuplja podatke o tome gdje ste se kretali, kada ste stigli na to mjesto, kako se pristigli i koliko dugo ste se zadržali. Niantic, kao i svi ostali proizvođači, zadržava te informacije o vama, piše Buzzfeed.

Prema polici privatnosti, Niantic može prikupljati, između ostalog, e-mail adresu, IP adresu, web stranicu koju ste koristili prije nego ste se prijavili na Pokemone, korisničko ime i lokaciju. 

Ako koristite Google račun za prijavu i pritom koristite iOS uređaj, a niste izričito to osporili, Niantic će imati potpuni pristup vašem Google računu. To znači da Niantic ima pristup vašoj elektroničkoj pošti kao i dokumentima na Google Driveu. Također, ako netko hakira servere Niantica ta će osoba imati pristup svim vašim informacijama.

Niantic također može podijeliti ove informacije s drugim stranama, uključujući i druge kompanije koje su sudjelovale u razvoju igre, 'treće strane pružatelja usluga' i 'treće osobe' kako bi proveli 'istraživanja i analize, demografsko profiliranje i druge slične svrhe'. Dopušteno je i dijeljenje informacija s policijom kao odgovor na pravni zahtjev te kako bi zaštitili osobne interese.

Niantic je u odgovoru za Gizmodo napisao kako su nedavno otkrili da Pokemon Go prilikom stvaranja profila na iOS-u pogreškom traži potpuni pristup Google računu korisnika.

- Pokemon GO pristupa samo osnovnim informacijama Google profila (konkretno, korisnički ID i e-mail adresa) i ne postoje druge informacije Google računa koje su pregledane i prikupljene. Nakon što smo postali svjesni ove greške, počeli smo raditi na rješavanju slučaja. Google je potvrdio da nema drugih informacija koje su Niantic ili Pokemon GO prikupili ili im pristupili - stoji u odgovoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije