Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPA FRANJO:

'Nalazimo se u Trećem svjetskom ratu, ali na dijelove'

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.08.2014.
u 21:48

Na pitanje želi li pohoditi Kinu, Franjo je odgovorio: "Dakako, pa i sutra"

Papa Franjo, u jednosatnom razgovoru s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Južne Koreje u Rim gdje je stigao večeras, denuncirao je nekonvencionalne ratove koji su zastrašujuće okrutni, a žrtve su najčešće nenaoružani civili. To su plodovi rata, "nalazimo se u Trećem svjetskom ratu, ali na dijelove", kazao je Franjo i istaknuo kako "agresora treba zaustaviti, ali ne bombardiranjima".

- Tamo gdje je nepravedna agresija mogu kazati kako je legitimno zaustaviti nepravednih agresora, naglašavam glagol zaustaviti, ali bombardirati ga ili voditi rat - objasnio je Papa Franjo.

Na pitanje želi li pohoditi Kinu, Franjo je odgovorio: "Dakako, pa i sutra". Franjo je prvi papa kojem su kineske vlasti dopustile da njegov zrakoplov nadleti Kinu.

Papa je kazao kako bi išao i u Kazahstan, te kako molitva za mir, na kojoj su u Vatikanu bili Abu Mazen i Shimon Peres, nije propala, jer molitva nikada nije suvišna.

>> Papa Franjo: Oprost vodi do pomirenja

>> Papa Franjo komunističkim državama: Kršćani ne dolaze radi osvajanja

Komentara 32

DI
dokazano.istinito
22:52 18.08.2014.

ovaj vas papa, bi trebao reci istinu, da se bombardiranjem misli na muslimane..a da o palestini mora da suti...kada sam vas papa govori o bombariranju, kakva li su onda njegovaa dijeca..ali papa zna da u ukrajini bo moglo brzo ,, skoro doci do onoga sto se kaze ruske rakete bacuske lete prema zapadu, zato tu on i8ma drugi ton govora...no mislim da ide se ka tome, gdje ce rakete bacuske letjeti prema zapadu i obrnuto, a papa ce tada zasutjeti kao o palestini, a krivice one koji su mu u daljini

DI
dokazano.istinito
22:44 18.08.2014.

vi neki komentatori niste razumjeli papu, papa veli nalazimo se u trecem svijetskom ratu pojedinacno ( borimo se protiv islama) a kada on veli ne bombardiranjem , misli se ne ubijanjem dijece zena starce,ne ubijhanjem bolnica, skola (bozje kuce Dzamije)..daklee nalazimo se u trecem svijetskom ratu ,gdje stradaju samo muslimani, a u ukrajini kaze ne bombama, ilise mozda varam, mozda bombe samo tamo gdje on zeli, ali ovamo drugdje da nema "antisemitizma"..papa je mnogo govorio o djeci u palestini, i ubijanju civila, i paljenju rusenju muslimanskih kuca...ali papa to nije govorio javno,zato sto se boji da ga netko ne proglasi kao netko koji se boji reci istinu i govoriti sto se zapravo desava sa bomnbardiranjima dijece..ovo je sada papa smogao sbage da ne govori o egiptu i palestini, ali papa ima hrabrosti da zove na bombardiranje !

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
00:21 19.08.2014.

Ovaj Papa Franjo je Pastir Stada koje ide Bozjim Putem . Franji je Kina otvorila vrata da posjeti Narod koji ide Bozjim Putem koji vodi Nas Franjo.Kina je pokazala svijetu da Kineski Rezim nije toliko grijesan koliko to Zapada II Amerika tumacenju samo radi svojih politickih Interesa to je to. Svijet bi trebao jednom odluciti da na Neki nacin zaustavi te invazije I losu Vanjsku politiku Zapada EU I Amerike koje nasilno namecu svoju volju onima koji se nedaju pod Americku cizmu to je to. Po molimo se za naseg Franju da ima Snage da nastavi povod Svima koji vjeru ju u Boga pa I one u Kini koja je otvorila vrata za naseg Franju da pohodi svoje Ovce koje ga prate u Raj Nebeski. Hvala nas Franjo koji nas vodi pravim Putem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije