Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALJE JE NA NJIMA

Izbornik Zlatko Dalić poslao jako važnu poruku Rebiću i Petkoviću!

Zlatko Dalić i Bruno Petković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
16.08.2021.
u 20:18

Prvo okupljanje hrvatske reprezentacije nakon Eura 2020 predviđeno je u ponedjeljak 30. kolovoza, a svjetske doprvake u rujnu ponovno čeka naporan raspored s tri utakmice u tjedan dana.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa u nadolazećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a on nudi nekoliko iznenađenja i o njima je odlučio progovoriti u dnevniku Nove TV.

Ukupno, pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz četiri pretpoziva.

29.06.2018., Rusija, Roscino - Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Arena Roscino. Zlatko Dalic, Ante Rebic, Sime Vrsaljko. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Nema Ante Rebića koji je nakon Eura javno kritizirao izbornika, ali nije bilo mjesta ni za napadača Dinama Brunu Petkovića. Dalić je pozvao Bornu Sosu, igrača Stuttgarta koji je nedavno želio prijeći u njemačku reprezentaciju, ali to je ispao debakl jer prema pravilima Fife na to nije imao pravo. Tu je očekivano i najbolji igrač Hajduka Marko Livaja, ali i Mirko Antonio Čolak koji igra sjajno u Malmöu.

- Pred nama su tri teške utakmice. Najteži dio kvalifikacija jer u kratokm vremenu imamo tri utakmice. Moramo biti pravi i mislim da je to popis kojim to možemo postići. Krećemo u novi ciklus s novim snagama - kazao je izbornik za Novu TV pa se osvrnuo na nepozivanje Brune Petkovića te mu, kao i Anti Rebiću, poslao važnu poruku:

- Moja odluka i moj izbor napadača bili su Budimir i Čolak, iza čega stojim. Ali to ne znači da Petković neće biti u krugu reprezentacije. Puno sam razmišljao i tako sam odlučio. Nitko nije otpisan, nikome nisu vrata zatvorena. Igrači koji zasluže igrama i pristupom, bit će pozvani.

27.06.2021., Parken stadion, Kopenhagen, Danska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, trening Hrvatske nogometne reprezentacije na Parkenu dan uoci utakmice osmine finala protiv Spanjolske. Bruno Petkovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL
Borna Sosa izazvao je najviše komentara. Odnosno, poziv tom nogometašu.

- Razgovarao sam s njim. Napravio je grešku, ali iz toga je naučio. Hrvatska se nema pravo odreći nijednog igrača. On je pravi dečko i očekujem od njega kvalitetne utakmice. Svaki mladi čovjek zaslužuje šansu, a on ima mjesto u reprezentaciji.

U sedam dana tri utakmice - Rusija, Slovenija u Slovačka.

- Zaista težak ciklus, nema puno vremena za treninge. Rusija ima novog izbornika i prepuna je motiva, uz desetak novih igrača u odnosu na Euro. Cilj nam je osvojiti što više bodova, a potrebno nam je 14 ili 15 da dođemo do Katara. To je moj cilj za sedam utakmica.

Josip Stanišić iz Bayerna također je tema i nije pozvan, a igra desnog beka.

- Pojavilo se nekoliko mladih igrača iz dijaspore i imaju dvojno državljanstvo. Moramo učiniti sve da ih priključimo reprezentaciji. Poduzeli smo korake i koliko znam, izabrat će Hrvatsku. Što se Stanišića tiče, u mom je planu.

Prvo okupljanje hrvatske reprezentacije nakon Eura 2020 predviđeno je u ponedjeljak 30. kolovoza, a svjetske doprvake u rujnu ponovno čeka naporan raspored s tri utakmice u tjedan dana. Hrvatska 1. rujna gostuje u Moskvi kod Rusije, tri dana kasnije odmjerit će snage sa Slovačkom u Bratislavi, a program završava susretom protiv Slovenije 7. rujna u Splitu.

Potpuni popis pronađite OVDJE.

>>> Više o Anti Rebiću pogledajte ovdje:

Komentara 20

BR
Breoxs
20:08 16.08.2021.

Daliću je bolje da ništa ne komentira. točno 3 godine reprezentacija luta. Sada imamo 3 utakmice, ako osvojimo samo 4 boda, onda će krenuti šok terapija sa smjenama.

HR
Hrabraja
21:39 16.08.2021.

Poziv Livaji je katastrofa, pa čovijek igra u klubu koji se svake godine bori za 5to mjesto

SP
sportiglazba
10:54 17.08.2021.

Dalic je Euro unistio svojim neznanjem u svim aspektima - odabir igraca nula, taktika nula, atmosfera u ekipi nula. Samo izgovori, floskule i glumatanja kako je atmosfera super divna i krasna - Vrsaljko se svaki dan kreveljio sa Lovrenom. NaNa kraju je ispalo da je atmosfera katastrofa a od zajednistva nije bilo ni Z. Igraci igrali svako za sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije