Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjesto na Poljudu, u Haagu

Hajduk na proslavi rođendana želio Antu Gotovinu

gotovina
Arhiva VL
05.02.2011.
u 13:48

Gotovinu su Splićani željeli u počasni Organizacijski odbor, te na tribinama, no sada je nažalost jasno da će on 13. veljače biti u Haagu.

Nema kraja Hajdukovim pričama oko proslave stotog rođendana. Na kraju nema počasnog Organizacijskog odbora, a polako na vidjelo izlaze razni detalje oko nezanja i nespretnosti koji su trajali sve ovo vrijeme. Naime, prva Hajdukova opcija bila je da se imenuje počasni Organizacijski odbor, kako se to obično radi na velikim svečanostima, a glavni adut za dodvoravanje Hajdukovih čelnika navijačima bio je Ante Gotovina.

U vrijeme kada je predsjednik uprave bio Joško Svaguša, na jednoj od sjednica famoznog Nadzornog odbora, netko od članova predložio je da u počasnom odboru bude Gotovina. To je bilo vrijeme kada se u javnosti špekuliralo da će Gotovina krajem prošle godine biti na slobodi, pa su u Hajduku procjenili da bi njegovo pojavljivanje na Poljudu izazvalo pravu euforiju. Međutim, ništa od toga, Gotovina je i dalje u Haagu, a kada su u Hajduku shvatili da general neće na slobodu okrenuli su se vodećim političarima.

Usto, kako je vrijeme odmicalo shvatili su da neće biti vremena za složiti Organizacijski odbor od uglednika, pa su odustali od te namjere s tezom “Počasni predsjednici i organizacijski odbor su svi Hajdukovi navijači”. Na proslavu stotog rođendana koja se ima održati 13. veljače prije dva mjeseca pozvali su predsjednika RH Ivu Josipovića, međutim prema svim najvama Josipović neće doći, jer ima unaprijed dogovorene obveze. Mogao mu je poziv i ranije stići, ali dok je Hajduk kalkulirao s Gotovinom izgubio je Josipovića.

 

Preostala je još premijerka Jadranka Kosor, ona se nećka hoće li 13. veljače prema Splitu, a jedini visoki političar koji je za sada potvrdio dolazak na proslavu Hajdukovog rođendana je predsjednik Sabora Luka Bebić.

Ključne riječi

Komentara 10

VO
volimhajduk
14:09 05.02.2011.

Ante Gotovina, Hrvatski Vitez, Hrvatski heroj i moj Bijeli , BILI HAJDUK- ZIVJELI !

BS
Berekin ST
14:37 05.02.2011.

svaka cast gotovini ali to politiziranje hajduka su tako sugava vlaska posla kakvih nije bilo dok je hajduk bio nogometni a ne politicki klub... prodaju ugled koji je hajduk sticao dok nije bio politicka prcija.

BZ
Branko Zajec
16:07 05.02.2011.

Nikako Hajduk bez politike. Bili su ljubimci Tita, bili su klub koji je kao vojni klub predstavljao Jugoslaviju, Plakali su za Titom, Sanader i politika, doveli su ga do pretvorbe, isti taj Sanader, otpremio je Gotovinu u Hag, sada bi Kosoricu na proslavi, a ona je bila predsjednica ženskog kluba Dinamo. Šta im to treba ? Uefa je strogo protiv politike u klubovima, ali izgleda ova upravljačka garnitura Hajduka živi još uvijek u prošlim vremenima. Političari i politike se mijenjaju, a klubovi ostaju. Upravo zbog takvih nesposobnih političara u klubovima, nastaju periodi u kojima klubovi postaju nevjerodostojni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije