Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI NOGOMETAŠ

Strašna tragedija obilježila je Zlatana Ibrahimovića. Veliki gubitak promijenio mu je cijeli život

Serie A - Hellas Verona v AC Milan
CIRO DE LUCA/REUTERS
19.05.2024.
u 18:30

Zbog teške životne situacije Zlatan je u djetinjstvu često vrijeme provodio na ulici gdje su ga druga djeca nerijetko maltretirala zbog čega se često tukao.

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović obilježio je nogomet svojim sjajnim nastupima, a Zlatana već godinama smatraju jednog od najboljih u ovom stoljeću. Ibrahimović je imao teške početke i djeinjstvo, a život mu je obilježila i jedna velika tragedija. Otac mu je musliman iz Bosne, majka katolkinja iz Hrvatske, dok je on rođen u Švedskoj. Odrastao je u Rosengardu, predgrađu Malmöa, kvartu u kojem je živjelo mnoštvo imigranata.

Majka Jurka je radila kao čistačica i po 14 sati dnevno, a otac Šefik je bio domar. 

- Nitko nije vjerovao u moj uspjeh. Svi su me ogovarali, ponižavali, nazivali pogrdnim imenima. Mislili su da ću propasti jer imam dugački jezik. Ja sam svejedno sanjao i eto me ovdje. A gdje su oni koji su me blatili? Sada mogu pojesti svoje riječi, to je moj najveći trofej - ispričao je jednom prilikom Zlatan.

GALERIJA Legendarni Zlatan Ibrahimović

Serie A - Hellas Verona v AC Milan
1/19

Zbog teške životne situacije Zlatan je u djetinjstvu često vrijeme provodio na ulici gdje su ga druga djeca nerijetko maltretirala zbog čega se često tukao.

- Razvaljivao sam lokote, bio sam pravi ekspert za to. Bum-bum i bicikl bi bio moj. Bio sam kradljivac bicikala, to je bio moj prvi posao. Počelo je nevino, ali ponekad bi stvar izmakla kontroli. Jednom sam, sav u crnom, u stilu Ramba, uzeo velika kliješta i ukrao vojni bicikl. To mi je donosilo uzbuđenje. Uživao sam. Da budem iskren, više se radilo o adrenalinu nego o biciklima - napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

Ibrahimovićem život obilježila su lijepa i ružna iskustva, a jedno od najgorih epizoda bila je smrt njegova brata Sapka. Zlatan je teško podnio bratovu smrt, budući da je bio jako vezan za njega. Sapko Ibrahimović preminuo je 2014. u 41. godini, nakon duge bolesti o kojoj se u javnosti nije puno znalo.

VEZANI ČLANCI:

Zlatan se preminulog brata prisjetio i u govoru kad je iste godine osvojio titulu igrača godine u Švedskoj.

- Još živim svoj dječački san kad je riječ o nogometu. Sve ove nagrade koje sam dobio dokazuju da sam napravio nešto dobro i da sam dobar u onome što radim. No, ovo je zasjenjeno onim što se dogodilo Klasu i Pontusu. Imao sam vrata koji je preminuo u sličnim okolnostima. Postoji život, osim ovog nogometnog, koji je puno važniji. Neka počivaju u miru - izjavio je tada legendarni Ibra.

Igrači koje je naveo su Klas Ingesson koji je preminuo od raka, te Pontus Segerström koji je imao tumor na mozgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije