Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA SEZONE

Dinamo i Rijeka igraju finale Kupa na Maksimiru! Evo gdje gledati utakmicu

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
15.05.2024.
u 09:07

Umjesto jedne utakmice igraju se dvije na domaćim stadionima momčadi koje sudjeluju u finalu. Prva je večeras od 19.00 sati na Maksimiru, dok se druga igra na Rujevici 22. svibnja

Dinamo je prošloga vikenda svladao Osijek (1:0) te tako uspješno osigurao obranu naslova prvaka Hrvatske. Usprkos mukotrpnoj sezoni punoj uspona i padova u kojoj su se na čelo ljestvice uspeli tek u 32. kolu, uzastopnim pobjedama prvaci su u stopu pratili Rijeku i dočekali njihov kiks kako bi preuzeli vodstvo. Rijeka je vrata širom otvorila porazima protiv Lokomotive, samog Dinama pa Varaždina te tako ostala uskraćena za toliko željeni trofej.

Tako je riješeno jedno pitanje, čime je otvoreno ostalo ono posljednje. Pitanje pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa. Momčadi Željka Sopića ovo bi mogla biti utješna nagrada, a Dinamu je prilika da postigne nešto što nikada do sada nije. Naime, ukoliko svladaju Rijeku bi te to prvi put da su uzeli dvostruku krunu i prezimili u Europi.

VIDEO Sergej Jakirović o utakmici između Dinama i Rijeke

Ono što donekle komplicira stvar u odnosu na dosadašnje sezone, jesu promjene pravila na koje se odlučio HNS. Umjesto jedne utakmice igraju se dvije na domaćim stadionima momčadi koje sudjeluju u finalu. Prva je večeras od 19.00 sati na Maksimiru, dok se druga igra na Rujevici 22. svibnja. Također, gol u gostima vrijedit će duplo.

Igrači i trener ne doimaju se suviše entuzijastično u vezi ovakvih promjena, no spremaju se za konačni okršaj sezone. Zagreb je zahvatila "plava groznica" i vlada velika potražnja za kartama. Svi oni koji ne mogu osobno doći na zagrebački stadion, televizijski prijenos utakmice mogu pratiti putem kanala Maxsport 1.

GALERIJA Dinamo je potvrdio naslov prvaka! Ademi zabio za veliko slavlje na Maksimiru

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
1/62

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije