Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN AUSTRIJE

VIDEO Vettel izletio sa staze, Verstappen najbolje prošao u sprintu uoči utrke

Formula 1 BWT Grand Prix of Austria 2022
Foto: Hasan Bratic/DPA
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.07.2022.
u 17:55

U 11. krugu sprinta u Austriji, vidjeli smo trkački incident u kojem je deblji kraj izvukao Sebastian Vettel. On je nakon kontakta s Alexanderom Albonom izletio sa staze, da bi se potom vratio.

Nizozemski vozač Formule 1 Max Verstappen (Red Bull) bio je najbrži u sprinterskoj utrci za startne pozicije za nedjeljnu Veliku nagradu Austrije na stazi u u Spielbergu.

Svjetski prvak je na domaćoj stazi svoje momčadi zadržao oba Ferrarijeva trkača - Monežanina Charlesa Leclerca i Španjolca Carlosa Sainza Jr., a Verstappen je pobjedom u sprinterskoj utrci upisao 17. najbolju startnu poziciju u F1.Za Verstappena je Spielberg već treća pobjeda u sprinterskoj utrci nakon Silverstonea 2021. i Imole 2022.

Društvo u prvom redu pravit će mu Leclerc, a u drugom redu će biti Sainz i Britanac George Russell (Mercedes). U sprinterskoj utrci od 23 kruga bez zaustavljanja u boksovima, Verstappen je dobro startao i odbranio napad Sainza, koji je prestigao Leclerca u prvom krugu. Tada su dva Ferrarija zamijenila mjesta, a Verstappen je u međuvremenu već odvezao u pobjedu s 1.675 sekundi prednosti. To je Nizozemcu donijelo čak osam bodova za ukupni poredak, Leclercu je pripalo sedam, a Sainzu šest. Bodove su osvojili i trkači do osmog mjesta, a sedmerostruki prvak Lewis Hamilton u drugom Mercedesu nije prošao dalje od osmog mjesta.

U 11. krugu sprinta u Austriji, vidjeli smo trkački incident u kojem je deblji kraj izvukao Sebastian Vettel. On je nakon kontakta s Alexanderom Albonom izletio sa staze, da bi se potom vratio.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

 

Verstappen sada ima 189 bodova u ukupnom poretku, njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez danas je bio peti i ima 151 bod, a Leclerc je treći sa 145.

Utrka za VN Austrije počet će u nedjelju u 15 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije