Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Austrije

Dvije neobične situacije prije samog početka sprint utrke

Sky Sports screenshot
09.07.2022.
u 16:49

S bolida Španjolca Fernanda Alonsa nisu skinute zaštite s guma kada je trebao krenuti, ali još nije poznato do kakve vrste kvara je došlo. Alonso je odmah povučen u boks.

Prije samog početka sprint-utrke za Veliku nagradu Austrije dogodile su se dvije neobične situacija na početku formacijskog kruga. 

S bolida Španjolca Fernanda Alonsa nisu skinute zaštite s guma kada je trebao krenuti, ali još nije poznato do kakve vrste kvara je došlo. Alonso je odmah povučen u boks.

Također, na samom završetku formacijskog kruga heroju prošle utrke za Veliku nagradu Velike Britanije Zhou Guanyou se ugasio bolid. Svojim tehničarima je prenio poruku da mu se samo ugasio motor i da ne zna što se dogodilo.

Među vodećima nije bilo promjene nakon prvih sedam krugova. Max Verstappen u Red Bullu je i dalje vodeći, ispred dva Ferrarijeva vozača Charlesa Lecelrca i pobjednika posljednje utrke Carlosa Sainza. 

Veliku borbu za drugo mjesto vode upravo Ferrarijevi vozači. Za kratko je Sainz na startu prestigao Leclerca, ali Monegašanin je samo nakon nekoliko zavoja vratio poziciju.

Vozač Alpha Taurija Francuz Piere Gasly na startu je uzrokovao incident udarivši svojim lijevim prednjim kotačem Mercedesovog Lewisa Hamiltona koji je bio ispred njega. Ali ovoga je puta, za razliku od Silverstonea, Gasly prošao lošije i izvrtivši se izgubio sedam pozicija pa je sada 17.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije