Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Austrije

Ferrariji najbrži na zadnjoj provjeri prije dijeljenja bodova

Formula 1 BWT Grosser Preis von Österreich 2022
Hasan Bratic
09.07.2022.
u 15:17

Pobjednik sprint-utrke će zaraditi najbolju startnu poziciju za nedjelju, ali i osam bodova. Bodove će zaraditi prva osmorica.

Španjolski vozač Carlos Sainz Jr. (Ferrari) imao najbrži krug (1:08.610) na posljednjem treningu uoči subotnje sprint-utrke na Velikoj nagradi Austrije, a njegov momčadski kolega Monegašanin Charles Leclerc bio je tek pet stotinki sporiji (1:08.660).

Aktualni svjetski prvak i pobjednik jučerašnjih kvalifikacija Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) je na domaćoj stazi u Spielbergu na drugom treningu bio treći (1:08.778).

No, ta vremena neće previše značiti od 16.30 sati, kad će se vozači boriti za startna mjesta za nedjeljnu utrku, ali i za dodatne bodove u redoslijedu Svjetskog prvenstva formule 1.

Pobjednik sprint-utrke će zaraditi najbolju startnu poziciju za nedjelju, ali i osam bodova. Bodove će zaraditi prva osmorica.

Verstappen nakon deset održanih natjecanja ima 181 bod, 34 više od momčadskog kolege Meksikanca Sergia Pereza. Treći je Leclerc sa 138 bodova.

Start nedjeljne utrke na Red Bull Ringu je u 15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije