Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE Dietmar Kühbauer?

VIDEO Trudna supruga mu je poginula u stravičnoj nesreći, a na TV-u se svađao s Bjelicom: Ovaj čovjek je srušio Dinamo

EXPA/ Reinhard Eisenbauer EXPA/ Reinhard Eisenbauer
22.10.2021.
u 09:00

Život mu je obilježila velika tragedija. Naime, 16. veljače 1997. trudna supruga je dolazila po njega na aerodrom gdje ju je čekao nakon Rapidovih priprema u Dubaiju

"Protiv Dinama smo mi autsajderi", rekao je Dietmar Kühbauer (50) uoči susreta njegovog Rapida i Krznarovo Dinama, a onda je došao pred više od 22.000 navijača i pobijedio Zagrepčane. U utakmici 3. kola skupine Europske lige Bečani su u pisali svoju prvu pobjedu protiv jednog šokantnog, neprepoznatljivog Dinama, kojemu nije pomoglo ni nekoliko tisuća Boysa koji su pjevali i navijali svih 90 minuta. I u ovoj bitci, David je pobijedio Golijata. A tko je dirigent pobjedničkih trupa? 

Dietmar Didi Kühbauer.

Bivši austrijski veznjak i trenutno šef struke na klupi Rapida iz Beča.  Čovjek je to koji je karijeru započeo i završio u Mattersburgu, a u međuvremenu je igrao za Wolfsburg, Real Sociedad, Rapid i Admiru Wacker. Trenersku je karijeru započeo 2008. godine u Trankwalder Admira II, dvije godine kasnije dobio je u ruke prvu momčad s kojom je ušao u austrijsku Bundesligu. Kasnije je postao trener Wolfsbergera na dvije godine pa već nakon šest mjeseci u SKN St. Poltenu postao Rapidov dirigent. 

U tri godine na klupi Rapida uspio je Bečane vratiti na vrh tablice, na drugo mjesto, odmah iza Salzburga. Tako je barem bilo posljednje dvije sezone, dok ove imaju određenih problema te se još uvijek nalaze u donjem domu tamošnje Bundeslige.

Životna tragedija i 'oštar jezik'

Život mu je obilježila velika tragedija. Naime, 16. veljače 1997. trudna supruga je dolazila po njega na aerodrom gdje ju je čekao nakon Rapidovih priprema u Dubaiju. Automobil je skliznuo s ceste blizu Eisenstadta, prevezena je u bolnicu s tri slomljena rebra koja su joj se zabila u pluća. Pala je u komu i preminula 13. srpnja iste godine. Didi je tada napustio Austriju i započeo karijeru vani.

Van Austrije ga mnogi pamte i po svađi s današnjim trenerom NK Osijeka, Nenadom Bjelicom. Dok je Bjelica bio trener WAC-a, a Kühbauer na klupi Admire, nakon utakmice su davali izjave za Sky Sport, ali nisu dozvolili jedan drugome da završe misao. Upadali su si u riječ, Didi je tvrdio da ga Bjelica ne poštuje. 

- Respektiram tvoje mišljenje, iako nije točno - poručio je tada Didi Bjelici, a Neno mu je odgovorio istom mjerom. 

- Bla bla bla bla bla - dodao je u jednom trenutku hrvatskis streteg i poručio mu sarkastično:

- Ti ćeš sigurno dobiti posao na Skyu jer analiziraš puno bolje od mene.

Što su još poručili jedan drugome, možete pogledati u snimci ispod.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog autorskih prava nismo u mogućnosti izravno objaviti video, ali ga možete pogledati OVDJE.

Komentara 2

ST
stefj
10:06 22.10.2021.

Protiv Dinama su bili autsajderi, ali protiv Krznara definitivno favoriti. Svako je protiv Krznara favorit... Čim je Krznar prije utakmice počeo pričati o nekom posjedu, znali smo da neće biti dobro. Njemu nikako nije jasno da se nogomet ne igra za posjed, već za golove. Protiv Rapida je Dinamo imao 70% posjeda pa, osim gola, nije stvorio niti jednu šansu... A o tome kako je loše posložio i pripremio ekipu, smiješno je više i trošiti riječi. Još mu je i trening loš, igrači se samoozljeđuju i sjene su igrača iz protekle 2-3 sezone... No, nije on jedini krivac, uprava Dinama tu isto igra veliku ulogu. Što je napravila da popravi situaciju? Apsolutno ništa osim što je onemogućila komentare na Dinamovim stranicama...

DU
Deleted user
09:35 22.10.2021.

Ko god da se postavi napadački prema Dinamu ove sezone, taj nosi bodove. Tako da čestitke strategu Rapida na odlično obavljenom skautingu protivnika i postavljanju momčadi. Jučer se vidjelo iz aviona da je taktika debelo na strani Bečana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije